Tenis

Jastremska zaustavljena, Goerges i Bencic u borbi za titulu

Mihaela Bradovski • petak, 19.10.2018.
Jastremska zaustavljena, Goerges i Bencic u borbi za titulu
Foto: EPA

U finalu WTA turnira u Luksemburgu igrat će Julia Goerges i Belinda Bencic. Serija pobjeda mlade Dajane Jastremske zaustavljena je u polufinalu...

Njemačko-švicarsko finale dogodit će se u Luksemburgu gdje su Julia Goerges i Belinda Bencic odradile dobar posao u polufinalu i pobjedama u tri seta došle su do finala.

Bencic je imala teži posao, u polufinalu igrala je protiv Dajane Jastremske, mlade Ukrajinke koja je igrala sjajno i prošlog tjedna, no ovdje je ipak morala priznati pobjedu Švicarki.

Bencic je slavila sa 6:2, 3:6, 7:6, a Jastremska je u trećem setu dva puta imala break prednosti, ali nije uspjela zadržati vodstvo.

U tri seta do pobjede je došla i Goerges koja je igrala protiv Eugenie Bouchard. Prvi set osvojila je Kanađanka u tie-breaku, dva puta se Goerges vraćala iz zaostatka u drugom setu i kada ga je osvojila, dalje je imala lagan posao.

Za Goerges je ovo 14. finale na WTA Touru i tražit će šestu titulu. Posljednju je osvojila početkom godine u Aucklandu gdje je svladala Caroline Wozniacki. Bencic je pak ušla u sedmo finale i nada se trećoj titulu i to prvoj nakon Rogers Cupa 2015. godine.

WTA Luksemburg, polufinale:
Belinda Bencic (Švicarska) - Dajana Jastremska (Ukrajina) 6:2, 3:6, 7:6(5)
Julia Goerges (Njemačka, 1) - Eugenie Bouchard (Kanada) 6:7(3), 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!