Tenis

Stefanos Tsitsipas iz trećeg pokušaja do prve ATP titule

Branimir Korać • nedjelja, 21.10.2018.
Stefanos Tsitsipas iz trećeg pokušaja do prve ATP titule
Foto: EPA

Stefanos Tsitsipas pobjednik je ATP turnira u Stockholmu gdje je bez većih problema svladao Ernestsa Gulbisa. Tsitsipasu je ovo prva titula na ATP Touru i to u trećem finalu u karijeri...

Bilo je samo pitanje vremena kada će Stefanos Tsitsipas probiti led i doći do prve titule u karijeri. Uspio je u Stockholmu gdje je u finalu igrao protiv Ernestsa Gulbisa i svladao ga s dva puta po 6:4.

Grk igra najbolju sezonu u mladoj karijeri, ove godine probio se u 100 najboljih, upisao prvu pobjedu na ATP Touru u glavnom ždrijebu, igrao prvo finale i sada i osvojio prvi turnir.

U Stockholmu je bio postavljen za trećeg nositelja, susreo se samo s jednim nositeljem i to drugopostavljenim Fabijom Fogninijem u polufinalu, a u finalu je za protivnika imao kvalifikanta koji je već predugo daleko od svoje najbolje forme.

U finalu je bio vrlo miran i dobar, u cijelom meču suočio se samo jednom break prilikom i to u prvom gemu meča, a svoje jedine dvije je iskoristio i to u posljednjem gemu prvog i drugog seta.

Ovo je Tsitsipasu bilo treće ovogodišnje finale. U Barceloni i na Rogers Cupu bio je prekratak i gubio je u oba slučaja od Rafaela Nadala.

Stockholm, finale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 3) - Ernests Gulbis (Latvija, Q) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!