Tenis

Zverev i Tsitsipas sigurni, Gulbis bolji od Socka

Jan Šneler • srijeda, 24.10.2018.
Zverev i Tsitsipas sigurni, Gulbis bolji od Socka
Foto: EPA

Kompletirano je prvo kolo ATP turnira u Baselu, a većina favorita rutinski je odradilo svoj dio posla...

Nakon završetka svih susreta prvog kola ATP turnira u švicarskom Baselu, možemo reći kako prevelikih iznenađenja danas nije bilo. Osim ispadanja Marina Čilića o čemu smo već pisali, Ernest Gulbis neočekivano lako stigao je do pobjede protiv Jacka Socka.

Drugi nositelj turnira, Alexander Zverev nije imao problema protiv Nizozemca Robina Haasea. Nizozemski tenisač bio je uporan, često dolazio u break prilike, no Zverev je ipak mirno slavio u prvom setu s 4:6. Slično je ponovio u drugom setu.

Nakon manjih problema i upornosti Haasea, njemački tenisač ipak je prelomio susret i s 5:7 okončao 91 minutu dugačak meč. Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas bio je još sigurniji protiv Jeremy Chardyja.

S dva uzastopna breaka, Tsitsipas je praktički riješio pitanje pobjednika prvog seta. Pokušao se Francuz vratiti, ali nije išlo i grčki tenisač je sa 6:2 osvojio prvi set. U nastavku meča uzbuđenja je bilo puno manje, a u tie-breaku igrao je samo Tsitsipas. Nevjerojatnom brzinom došao je do velikih 6:1 i bilo je pitanje trenutka kada će slaviti. Dogodilo se to za tri poena te je Tsitsipas prošao u drugo kolo.

Iako je Sock ušao u meč kao favorit, latvijski tenisač pokazao je sjajnu igru u današnjem susretu. U prvom setu više puta nije uspijevao potvrditi break servisom, no konačno je u 11. gemu napravio dodatan korak i slavio sa 7:5.

U drugom setu ponovio se isti rasplet, ali samo na malo drugačiji način. Opet je prvi do breaka stigao Gulbis, no već u sljedećem, osmom gemu, Sock se vraća. Nije dugo Amerikanac slavio jer je ponovno Gulbis došao do oduzimanja servisa i konačno zaključio drugi set sa 6:4.

ATP Basel, 1. kolo:
Roberto Bautista (Španjolska, 8) - Joao Sousa (Portugal) 6:4 6:3
Dušan Lajović (Srbija) - Adrian Mannarino (Francuska) (4)6:7 6:1 6:2
Ernest Gulbis (Latvija) - Jack Sock (SAD, 5) 7:5 6:4
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 4) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:2 7:6(3)
Robin Haase (Nizozemska) - Alexander Zverev (Njemačka, 2) 4:6 5:7

ATP Basel, 2. kolo:
Henri Laaksonen (Švicarska) - Taylor Fritz (SAD) 2:6 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!