Nogomet

Mourinho: "Svih 90 minuta bio sam pod uvredama, a stigao sam ovdje obaviti svoj posao"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.11.2018.
Mourinho: "Svih 90 minuta bio sam pod uvredama, a stigao sam ovdje obaviti svoj posao"
Foto: EPA

Juventus je prosuo pobjedu protiv Manchester Uniteda u samoj završnici, a Jose Mourinho očekivano je likovao nakon susreta. Mourinho je objasnio zašto je nakon susreta uputio gestu prema navijačima te kako je okrenuo dvoboj u završnici...

Svega par sati nakon što ga je disciplinska komisija FA oslobodila krivnje zbog upotrebe uvredljivog jezika nakon 3:2 pobjede njegova sastava nad Newcastleom, Jose Mourinho ponovno je iskočio u prvi plan, i to još jednom zbog svoje reakcije nakon posljednjeg sučeva zvižduka.

Reakcijom usmjerenom prema domaćim navijačima zasjenio je slavlje svoje momčadi nakon preokreta i vrijedne pobjede, a navukao je na sebe i bijes Juventusovih igrača, prije svega Leonarda Bonuccija.

"Svih 90 minuta bio sam pod uvredama, a stigao sam ovdje obaviti svoj posao, ništa više. Nikoga nisam uvrijedio na kraju, samo sam napravio gestu u stilu da želim tribine čuti glasnije. Vjerojatno to nisam trebao napraviti, da sam imao hladnu glavu niti ne bih, ali s obzirom na vrijeđanje moje obitelji, uključujući i onu Interovu, izreagirao sam kako jesam."

Nakon isprike u svome stilu, portugalski se stručnjak kratko okrenuo komentaru samog susreta u kojem je igru svog sastava u završnici nazvao predstavom na top razini.

"Odigrali smo fantastičan susret, nismo mogli biti bolji od ovoga. Stigli smo ovdje zaigrati kako momčad, a slavili smo zahvaljujući tome što smo pobjedu ganjali sve do posljednjeg trenutka. Išli smo na to i to smo i ostvarili."

A ključnim za ovaj sjajan uspjeh, smatra, pokazao se belgijski reprezentativac Marouane Fellaini koji je ušao u 79. minuti.

"Fellaini je bio taj koji se pokazao važnim za naš povratak u susret. Kada primite pogodak uvijek ste jedan period nakon njega, gledajući sa psihološke strane, u padu. Tako je bilo i s nama i Juventus je tada konačno uspio iskontrolirati situaciju na terenu i postati opasan preko kontranapada. Fellaini nam je dao opciju direktnijeg igranja, prebacivši nas bliže vratima domaćina, a time smo se našli i u situaciji stvaranja tolikih prilika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!