Košarka

VIDEO: Rocketsi pregazili Warriorse, Nuggetsi Hawkse, Spursima treći poraz u nizu

Branimir Korać • petak, 16.11.2018.
VIDEO: Rocketsi pregazili Warriorse, Nuggetsi Hawkse, Spursima treći poraz u nizu
Foto: EPA

Samo tri susreta noćas su bila na rasporedu u NBA ligi, a u utakmici večeri Houston Rocketsi upisali su glatku pobjedu protiv Golden State Warriorsa...

Houston Rocketsi visoko su slavili protiv Golden State Warriorsa sa 107:86. Gosti bez Stephena Curryja, ali ponovno s Draymondom Greenom u petorci, teško su stradali u susretu u kojem nisu imali prave šanse. Nakon ulaska u sezonu s 1-5, Rocketsi su na 7-7 i napokon su došli do 50-postotnog omjera.

Još su na odmoru Warriorsi imali jednoznamenkast zaostatak, ali u drugom poluvremenu potpuno su potonuli i upisali visoki poraz. "Upravo sam rekao dečkima čestitam, na 50 posto smo, to je jako dobro", našalio se Mike D'Antoni te poručio kako je ova pobjeda dobar korak prema naprijed i da se na tome treba graditi budućnost.

Warriorsima je ovo četvrti poraz, a za njih je dobra vijest da je sve izglađeno između Greena i Kevina Duranta, Green je kažnjen i istaknuo kako je emotivan igrač, da je razgovarao s Durantom i da idu dalje prema naprijed.

James Harden predvodio je Houston s 27 poena, James Ennis upisao je 19 poena i pet skokova, a Clint Capela deset poena i deset skokova. Kod Warriorsa Kevin Durant ubacio je 20 poena uz pet skokova, a Kevon Looney dodao je 12 poena i pet skokova.

Los Angeles Clippersi stigli su do treće uzastopne pobjede, a San Antonio Spursi do trećeg uzastopnog poraza. U Los Angelesu su Clippersi bili bolji sa 116:111, a pad Spursa poklopio se s napadačkim padom LaMarcusa Aldridgea koji je u zadnje tri utakmice odigrao dosta skromno u tom dijelu.

Trica Loua Williamsa 40 sekundi prije kraja povela je Clipperse prema pobjedi, a upravo je Williams s 23 poena bio najbolji kod domaćina. 19 poena i šest skokova dodao je Danilo Gallinari. Kod Spursa DeMar DeRozan upisao je 34 poena, šest skokova i pet asistencija, Rudy Gay dodao je 19 poena i šest skokova, a Aldridge deset poena (šut 3/15) i 16 skokova.

Hawksi su katastrofalno poraženi u Denveru sa 138:93. Kada primiš 138 poena, jasno ti je koliko si očajno odigrao u obrani, no i napad Hawksa bio je vrlo skroman, samo 35 posto šuta iz igre i 19 izgubljenih lopti.

Juan Hernangomez bio je prvo ime domaćina s 25 poena i devet skokova, a po 18 poena dodali su Paul Millsap (devet skokova, pet asistencija) i Gary Harris. Kod poraženih Jeremy Lin upisao je 16 poena, pet skokova i pet asistencija, Kent Bazemore 14 poena, a Omari Spellman deset poena uz deset skokova.

NBA:
Houston Rockets - Golden State Warriors 107:86
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 116:111
Denver Nuggets - Atlanta Hawks 138:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!