Tenis

Zverev svladao Isnera i ostavio Čilića bez polufinala

Jan Šneler • petak, 16.11.2018.
Zverev svladao Isnera i ostavio Čilića bez polufinala
Foto: EPA

U trećem kolu ATP Finalsa u Londonu Alexander Zverev pobijedio je Johna Isnera i tako izborio plasman u polufinale...

Iako smo se nadali kako bi John Isner mogao iznenaditi Alexandera Zvereva i omogućiti Marinu Čiliću posljednju šansu za plasman u polufinale, to se ipak nije dogodilo. Njemački tenisač rutinski je slavio s 2:0 u setovima i izborio prolaz u polufinale.

U prvom setu oba tenisača dobro su servirala i prilika za break nije bilo sve do pretposljednjeg gema. Pri vodstvu 6:5, Isner je imao jednu break/set loptu, no Zverev se brzo vratio i odveo set u tie-break. U 13. igri je bilo prilično gusto, no spretniji je bio Zverev koji je sa 7:5 uzeo tie-break.

Drugi set bio je vrlo sličan prvome osim što je znatno kraće trajao. Kada Isner nije iskoristio break priliku u prvom setu, Zverev u drugom isto nije propustio. Sve je bilo mirno do osmog gema kada njemački tenisač koristi break loptu i dolazi do važnog gema. Mirnim servisom zaključio je meč sa 6:3.

Nažalost, pobjedom njemačkog tenisača nestala je sva nada kako bi u polufinalu mogli gledati Čilića. Hrvatski tenisač bi u slučaju pobjede Isnera trebao pobjedu protiv Novaka Đokovića. Ovako čak i da svlada najboljeg tenisača svijeta sa 6:0 6:0, ne bi ušao u polufinale. Ipak, prestiž i neki prijateljski rivalitet je prisutan te ne treba sumnjati u dobar tenis. S druge strane, ovakav rasplet možda i nije toliko loš jer će Čilić imati dovoljno vremena za odmor prije Lillea i finala Davis Cupa.

ATP Finals:
Alexander Zverev (Njemačka) - John Isner (SAD) 7:6(5) 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!