Nogomet

VIDEO: Francuska i Brazil minimalno slavili, Neymar i Mbappé zaradili ozljede

Jan Šneler • utorak, 20.11.2018.
VIDEO: Francuska i Brazil minimalno slavili, Neymar i Mbappé zaradili ozljede
Foto: EPA

U sklopu reprezentativne pauze odigrani su prijateljski susreti, a ove večeras navijači PSG-a neće pamtiti po dobrome...

Posljednjeg dana reprezentativne pauze odigrano je nekoliko prijateljskih susreta. Iako takve utakmice služe za uigravanje i ležernijeg su karaktera, dvije velike zvijezde večeras su se ozlijedile. Da stvar bude gora, Kylian Mbappé i Neymar članovi su PSG-a kojeg očekuju ključni susreti Lige prvaka.

Iako je Brazil odigrao dobar susret protiv Kameruna i dominirao svih 90 minuta, navijače je najviše šokirala zamjena nakon tek osam odigranih minuta. Kako se nagađa, zbog ozljede prepone Neymar je gotovo suznih očiju morao napustiti teren i umjesto njega ušao je Richarlison.

Iako je ovo bio težak trenutak za Brazilce, zamjena je odradila svoj posao i na samom kraju prvog dijela zabila za 1:0. U nastavku susreta imao je Kamerun svojih prilika, ali objektivno Brazil je mogao slaviti s više pogodaka razlike. U 54. minuti Gabriel Jesus pogađa stativu, da bi desetak minuta kasnije ArthurJacques Zoua pucao, no pogodio je okvir gola i propustio donijeti remi svojem sastavu.

U PSG-u se vrlo vjerojatno neće htjeti sjetiti ove večeri. Nakon što je Neymar morao napustiti igralište, isto je bio prisiljen napraviti Mbappé. Mladi Francuz je u ogledu Francuske i Urugvaja već nakon 36 minuta izašao van. Izašao je on i ranije, ali je mislio da će biti bolje i nakratko nastavio s igrom. Ipak, uskoro je morao napustiti teren, a kako doznaje L'Equipe radi se o ozljedi ramena.

Iako bez Mbappéa i u nekom kombiniranom sastavu, Francuska je bila bolja i upisala minimalnu pobjedu protiv Urugvaja s kojim su igrali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Jedini pogodak postigao je Olivier Giroud iz jedanaesterca u 52. minuti.

Susret Italije i SAD-a u belgijskom Genku završio je pobjedom Italije 1:0. Iako je rezultat takav, utakmica je bila daleko zanimljivija i čudi da nije bilo više golova. Italija je dominirala, ali do pobjede je stigla tek u 94. minuti golom Mattea Politana.

Istaknimo za kraj pobjedu Albanije protiv Walesa. Jedini pogodak djelo je Bekima Balaja u 59. minuti iz kaznenog udarca.

Prijateljske utakmice:
Albanija - Wales 1:0
Brazil - Kamerun 1:0
Italija - SAD 1:0
Francuska - Urugvaj 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!