Tenis

Noah: "Hrvatska je slabija na zemlji nego na drugim podlogama i to je činjenica"

Branimir Korać • srijeda, 21.11.2018.
Noah: "Hrvatska je slabija na zemlji nego na drugim podlogama i to je činjenica"
Foto: FaH

Francuska je odlučila protiv Hrvatske u finalu Davis Cupa igrati na zemlji jer smatra kako će tu imati prednost. Iz hrvatskog tabora poručuju da to neće predstavljati poseban problem, ali francuski izbornik vjeruje da Hrvatska na zemlji neće biti tako dobra...

Yannick Noah nije iznenadio kada je odlučio da se dvoboj finala protiv Hrvatske igra na zemljanoj podlozi. Francuski izbornik nije se vodio činjenicom koja podloga odgovara više njegovim igračima nego kola odgovara manje Hrvatskoj.

"Hrvatska je slabija na zemlji nego na drugim podlogama i to je činjenica", poručio je Yannick Noah, ali niti njegovi igrači nisu baš oduševljeni izborom podloge. Prvi francuski rekete u ovom trenutku, Lucas Pouille, poručio je kako nije bio za zemlju.

Noah ima još jedan argument zašto se odlučio za zemljanu podlogu i zašto smatra da bi ona trebala predstavljati francusku prednost.

"Sigurno je da Hrvatska neće imati dovoljno vremena za prilagodbu na ovu podlogu. S vrlo malo pripreme, možete odigrati jako dobro set ili dva, ali teško je za očekivati da možete spojiti dva takva seta", dodaje Noah smatrajući kako pet dana Čiliću i Ćoriću neće toliko puno značiti. Posebno jer se Francuska već skoro tri tjedna priprema na zemlji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!