Košarka

VIDEO: Nevjerojatna večer Paula Georgea, Westbrook se upisao u povijest, sjajan dvoboj Leonarda i Butlera

Branimir Korać • četvrtak, 06.12.2018.
VIDEO: Nevjerojatna večer Paula Georgea, Westbrook se upisao u povijest, sjajan dvoboj Leonarda i Butlera
Foto: EPA

U ostalim dvobojima u NBA ligi bilo je puno uzbuđenja, a izvrsnu utakmicu odigrao je Paul George koji je zabijao, skako i vratio Thunder iz ponora. U utakmici večeri Raptorsi su svladali 76erse...

Denver Nuggetsi odnose pobjedu s Floride nakon što su u produžetku bili bolji od Orlanda. Ovo im je čak sedma uzastopna pobjeda, a Orlando je ostao na čelu svoje divizije iako mu je omjer pao ispod 50 posto.

Produžetak Orlandu donio je Terrence Ross tricom 6.1 sekundu prije kraja, ali u dodatnih pet minuta Denver je bio uvjerljiv i stigao je do pobjede koju je u konačnici i očekivao.

Jamal Murray ubacio je 31 poen uz osam asistencija, Paul Millsap dodao je 18 poena i osam skokova, a Nikola Jokić 12 poena uz osam skokova i 13 asistencija. Kod poraženih Evan Fournier upisao je 26 poena uz osam skokova, a Nikola Vučević 24 poena uz 15 skokova.

Lagan posao imali su Milwaukee Bucksi koji su na svom parketu nadigrali Detroit Pistonse i svladali ih 115:92. Očekivao se jači otpor Pistonsa, ali Bucksi su imali širinu, nisu ovisili samo o Antetokounmpu i visoko su slavili.

Prvo ime kod pobjednika bio je Eric Bledsoe s 27 poena, a Antetokounmpo dodao je 15 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod gostiju Blake Griffin završio je s 31 poenom i sedam skokova, a Reggie Jackson dodao je 15 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Derbi Istočne konferencije odigran je u Torontu gdje su Raptorsi nadigrali 76erse i slavili 113:102. Odličan nastup domaćina koji je u posljednjoj dionici stvorio ključnu prednost.

Kawhi Leonard briljirao je s 36 poena (5/6 trica), devet skokova i pet osvojenih lopti dok je s klupe sjajan posao odradio Jonas Valančiunas s 26 poena i osam skokova. Valančiunas je samo u četvrtoj četvrtini ubacio 18 poena.

Kod Philadelphije Jimmy Butler ubacio je 38 poena uz deset skokova, JJ Redick 25 poena (5/12 trica), Joel Embiid deset poena uz 12 skokova i pet asistencija, a Ben Simmons uhvatio je deset skokova i podijelio 11 asistencija.

Iako je Marc Gasol iz igre šutirao 1/13, Grizzliesi su upisali pobjedu protiv Clippersa 96:86. Da Gasol ne bude usamljen, pobrinuo se na drugoj strani Tobias Harris sa šutom 2/13, ali uhvatrio je barem 12 skokova.

Mike Conley nosio je Grizzliese s 22 poena i sedam skokova dok je JaMychal Green dodao 19 poena i 11 skokova. Kod Clippersa Boban Marjanović ubacio je 19 poena uz osam skokova, a Danilo Gallinari 17 poena uz pet skokova.

Sjajnu utakmicu odigrali su New Orleans Pelicansi koji su nadigrali Dallas Maverickse sa 132:106. Zaustavili su Pelicansi Luku Dončića, imali vrlo visok postotak šuta iz igre i na kraju su visoko slavili.

Po 27 poena ubacili su Anthony Davis (devet asistencija) i Julius Randle (18 skokova) dok je Cheick Diallo sudjelovao s po deset poena i skokova. Kod poraženih Harrison Barnes završio je sa 16 poena, Wesley Matthews dodao je 15, a Dwight Powell 12 uz deset skokova. Dončić je susret završio s osam poena, šest asistencija i četiri skoka.

Sjajnu utakmicu odigrali su Netsi i Thunder. Russell Westbrook upisao je novi triple-double i prestigao je Jasona Kidda sa 108. triple-double učinkom karijere, a Paul George ubacio je čak 25 poena od svojih 47 u zadnjoj četvrtini uključujući i tricu 3.1 sekundu prije kraja koja je donijela pobjedu Thunderu.

Oklahoma City zaostajao je čak 23 poena, ali nevjerojatan nastup Georgea odveo ga je do ogromnog preokreta i pobjede.

George je uz 47 poena imao i 15 skokova, a Westbrook je upisao 21 poen, 15 skokova i 17 asistencija. Kod domaćina Allen Crabbe ubacio je 22 poena, a Joe Harris 19 poena i sedam skokova.

Washington Wizardsi nisu imali velikih problema protiv Atlanta Hawksa i svladali su ih u gostima 131:117. Bez obzira što su Hawksi treću dionicu dobili s 5:31, nisu uspjeli doći do pobjede, Washington je već stekao ugodnu zalihu i otišao do pobjede.

Bradley Beal predvodio je pobjednika s 36 poena, devet asistencija i šest skokova, a Otto Porter pratio ga je s 20 poena, 11 skokova i pet asistencija. Kod poraženih John Collins završio je s 26 poena i 14 skokova, a Kent Bazemore dodao je 22 poena i šest asistencija.

NBA:
Orlando Magic - Denver Nuggets 118:124 produžetak
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 115:92
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 113:102
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 96:86
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 132:106
Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 112:114
Atlanta Hawks - Washington Wizards 117:131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!