Košarka

Bogdanović i Šarić nastavljaju sa sjajnim igrama, Raptorsi u Oaklandu razbili Warriorse

Branimir Korać • četvrtak, 13.12.2018.
Bogdanović i Šarić nastavljaju sa sjajnim igrama, Raptorsi u Oaklandu razbili Warriorse
Foto: EPA

Odlična večer u NBA ligi, veliki broj utakmica, nastupi hrvatskih igrača i to dobri nastupi. Posebno to vrijedi za Bojana Bogdanovića i Darija Šarića koji imaju kontinuitet kvalitetnih igara...

Utakmica na veliki broj koševa odigrana je u Kaliforniji gdje su Sacramento Kingsi ugostili Minnesotu Timberwolvese. Domaćin ove sezone igra iznad očekivanja, a i noćas je odradio jako dobru utakmicu te svladao Timberwolvese 141:130.

Bio je to susret u kojem su u tri četvrtine i jedni i drugi išli preko 30 poena, a na kraju je Sacramento uspio u zadnjoj dionici zadržati prednost i otići do pobjede uz 19 ubačenih trica iz 38 pokušaja. Tih 19 trica ujedno je i rekord franšize, a loša vijest za Minnesotu je ta da još uvijek nema nijednu gostujuću pobjedu protiv momčadi iz svoje konferencije te ukupno ima samo dvije pobjede van svog parketa.

Dario Šarić nastavio je s vrlo dobrim nastupima te je imao najveću minutažu od igrača s klupe. Na parketu je proveo 31 minutu i za to vrijeme ubacio 18 poena (3/4 za dva, 2/5 za tri, 4/4 slobodna) uz šest uhvaćenih skokova.

U njegovoj momčadi Andrew Wiggins završio je s 25 poena, Derrick Rose dodao je 20, a Karl-Anthony Towns 19 poena uz 11 skokova. Kod Sacramenta Nemanja Bjelica ubacio je 25 poena uz pet skokova, po 20 su dodali Buddy Hield i Bogdan Bogdanović.

Pacersima se vratio Victor Oladipo koji je odmah završio s double-double učinkom i pomogao Indiani na putu do velike pobjede protiv snažnih Milwaukee Bucksa. Bucksi su vrlo rano ušli u visok zaostatak, Giannis Antetokounmpo je u dobroj mjeri usporen i samim time stvoreni su preduvjeti za pobjedu.

Bojan Bogdanović je bez obzira na povratak Oladipa koji se vraća u status prve opcije u napadu, odradio dobar posao i bio među najefikasnijim igračima Pacersa. Bogdanović je odradio 33 minute i za to vrijeme ubacio 16 poena (2/5 za dva, 3/5 za tri, 3/3 slobodna) uz četiri skoka.

Svi pokušaji Bucksa da barem smanje zaostatak u drugom dijelu bili su bezuspješni, domaćin je dominirao susretom i bez problema održavao stečenu prednost.

Thaddeus Young s 25 poena i 11 skokova predstavljao je veliki problem za Buckse, Myles Turner dodao je 23 poena i sedam skokova. Kod Bucksa Eric Bledsoe završio je s 26 poena i šest asistencija. Antetokounmpo je za 31 minutu skupio 12 poena (4/7 iz igre), deset skokova i sedam dodavanja.

U dvoboju onih koji neće vidjeti doigravanje Cleveland Cavaliersi bili su bolji od New York Knicksa, a Hrvati iz ovih momčadi imali su učinak sličan onima kakvog imaju u posljednje vrijeme. Mario Hezonja kod Knicksa ispao je iz startne petorke i dobio s klupe 11 minuta te je za to vrijeme upisao dva poena (1/3 za dva) i osvojenu loptu dok je Ante Žižić ostao na klupi Cavsa.

Jordan Clarkson predvodio je Cavse s 28 poena, Rodney Hood dodao je 23, a Matthew Dellavedova krenuo je s 15 poena. Kod Knicksa po 20 poena upisali su Enes Kanter i Tim Hardaway s tim da je Kanter dodao i deset skokova.

Philadelphia je bez Jimmyja Butlera neočekivano poražena na svom parketu od Brooklyn Netsa sa 127:124. Nezaustavljiv je bio Spencer Dinwiddie koji je utrpao 39 poena i nosio Netse do pobjede.

Najviše se očekivalo od dvoboja u Oaklandu gdje su Raptorsi gostovali kod Warriorsa, ali morala se i Warriorsima dogoditi skromnija večer. Konkretno Stephenu Curryju koji je zaustavljen na samo deset poena i Warriorsi izuzev Kevina Duranta (30 poena i sedam skokova) nisu imali raspoloženog čovjeka. Kyle Lowry s 23 poena i 12 asistencija dok je Serge Ibaka dodao 20 poena i 12 skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 113:97
Washington Wizards - Boston Celtics 125:130 produžetak
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 113:106
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 124:127
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 108:107
New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 118:114
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 92:83
Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 114:107
Utah Jazz - Miami Heat 111:84
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 141:130
Golden State Warriors - Toronto Raptors 93:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!