Tenis

Maria Šarapova predala meč u Shenzenu, Australian Open pod znakom pitanja

Petar Jenjić • petak, 04.01.2019.
Maria Šarapova predala meč u Shenzenu, Australian Open pod znakom pitanja
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni mečevi na WTA turniru u kineskom Shenzhenu koji po dobrom neće pamtiti Maria Šarapova koja je u meču protiv Arine Sabalenke zaradila ozljedu bedra te je ugrozila nastup na prvom Grand Slamu sezone...

Pripreme za Australian Open, koji kreće 14. siječnja, ne idu dobro Mariji Šarapovoj koja je četvrtfinale Shenzhena morala predati Bjeloruskinji Arini Sabalenki zbog ozljede bedra.

Nekadašnja prva igračica svijeta teško se kretala po terenu. Prvi je set izgubila sa 6:1, a niti drugi nije išao pretjerano bolje. Sabalenka je vodila s 4:2 nakon čega je Šarapova odlučila predati meč. Nastup na prvom Grand Slamu sada je pod upitnikom.

Pobjedu je upisala Alison Riske koja je sa 7:5, 6:1 bila bolja od Sorane-Mihaele Cirstee. Meč je trajao sat i 40 minuta, a Njemica je u šestom međusobnom dvoboju stigla do druge pobjede.

Cirstea je tijekom prvog seta dva puta imala prednost od breaka, ali obje je ispustila. Pri rezultatu 5:5 Riske oduzima servis protivnici, a zatim mirno servira za osvajanje prvog seta. Drugi je set bio jednosmjerna ulica, njemačka je tenisačica napravila tri breaka te stigla do pobjede.

Gotovo tri sata trajao je ruski dvoboj između Vere Zvonareve i Veronike Kudermetove, a kao pobjednica ipak je izašla Zvonareva koja je slavila sa 4:6, 7:5, 6:3.

U prva tri gema vidjeli smo po jedan break sa svake strane nakon čega su obje tenisačice čuvale servis sve do 5:4. Tada je Kudarmetova stigla do novog breaka, a time i seta.

Zvonareva je oduzela servis u drugom setu za vodstvo 5:4. Iako se odmah u sljedećem Kudermetova vratila u set, Zvonareva radi još jedan break te dolazi do izjednačenja u setovima. U odlučujućem setu nije dopustila nijednu break loptu, a protivnici je dva puta oduzela servis.

U polufinalu turnira našla se i jedna domaća igračica. Yafan Wang je nakon dva sata i 20 minuta igre svladala Monicu Niculescu sa 2:6, 7:6, 6:1.

Rumunjska je tenisačica imala jako veliku priliku za pobjedu i prolazak u polufinale. Nakon što je dobila prvi set sa 6:2, u drugom je dva puta imala po jedan break prednosti, ali Wang je sve uspijevala spasiti. Set je u tie-breaku dobila sa 7:4, da bi u odlučujućem, trećem setu ispustila tek jedan gem.

WTA Shenzhen, četvrtfinale:
Arina Sabalenka - Maria Šarapova 6:1, 4:2 predaja
Alison Riske - Sorana-Mihaela Cirstea 7:5, 6:1
Vera Zvonareva - Veronika Kudermetova 4:6, 7:5, 6:3
Yafan Wang - Monica Niculescu 2:6, 7:6 (4), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!