Tenis

Bajka mlade Kanađanke se nastavlja, Görges tijesno slavila protiv Bouchard

Petar Jenjić • petak, 04.01.2019.
Bajka mlade Kanađanke se nastavlja, Görges tijesno slavila protiv Bouchard
Foto: EPA

Završeni su i četvrtfinalni mečevi na WTA turniru u Aucklandu, a do nove velike pobjede stigla je mlada Bianca Vanessa Andreescu koja je danas bila bolja od Venus Williams. Njena sunarodnjakinja Eugenie Bouchard ipak je zaustavljena u četvrtfinalu, u tijesnom meču, u tie-breaku trećeg seta, bolja je bila Julia Görges...

Do pobjede i prolaska u polufinale stigla je Viktoria Kuzmova koja je u tri seta bila bolja od američke tenisačice Amande Anisimove. Do drugog slavlja u drugom međusobnom dvoboju stigla je nakon dva sata igre.

Nakon breakova u prva dva gema meča, Kuzmova je ostatak prvog seta odigrala bolje i s dva oduzeta servisa stigla do vodstva. Uzvratila je Anisimova u sljedećem setu ne dopustivši nijednu break priliku protivnici kojoj je dva puta oduzela servis.

Odlučujući set donio je nervozu na obje strane pa nije bilo ni čudno što smo vidjeli četiri breaka, po dva sa svake strane, u prvih šest gemova. Rezultat se primirio nakratko, a pri vodstvu 5:4 Kuzmova je došla do prve meč lopte i odmah ju je iskoristila.

Vrlo napeto bilo je u meču između druge nositeljice Julije Görges i Eugenie Bouchard, a u konačnici je do pobjede u tie-breaku trećeg seta stigla njemačka igračica. U trećem međusobnom susretu Görges je tako drugi puta slavila.

U prva dva je seta bio dovoljan jedan break i Bouchard i Görges kako bi došle do seta. U trećem je bolje krenula kanadska tenisačica koja je povela s 3:0, ali na isti je način uzvratila njena protivnica. Pri vodstvu 6:5 Bouchard je na servis Görges imala i jednu meč loptu, no nije ju uspjela iskoristiti. Izjednačen tie-break ipak je otišao na stranu druge nositeljice koja je slavila sa 8:6, iskoristivši treću loptu za meč.

Turnir iz snova zato nastavlja igrati Bianca Vanessa Andreescu koja je upisala još jednu veliku pobjedu. Nakon što je jučer bila bolja od Caroline Wozniacki danas je slavila i protiv Venus Williams. Kanadska 18-godišnja tenisačica slavila je sa 6:7, 6:1, 6:3.

Četiri breaka, po dva sa svake strane, vidjeli smo u prvom setu koji je otišao u tie-break. Tu se bolje snašla Williams koja je izgubila samo jedan poen. Drugi je set otvorila breakom i vodstvom 1:0, ali tu je stala. Andreescu je dobila čak 11 sljedećih gemova. Vodila je s 5:0 u posljednjem setu, a iako je Williams vratila dva breaka zaostatka, Kanađanka nije dopustila potpuni povratak.

Pobjedu i plasman u polufinale upisala je Su-Wei Hsieh koja nije imala prevelikih problema protiv Sare Sorribers Tormo. Do pobjede je stigla sa 6:3, 6:2 nakon sat i 18 minuta provedenih na terenu.

WTA Auckland, četvrtfinale:
Viktoria Kuzmova - Amanda Anisimova 6:3, 2:6, 6:4
Julia Görges - Eugenie Bouchard 3:6, 6:3, 7:6 (6)
Bianca Vanessa Anreescu - Venus Williams 6:7 (1), 6:1, 6:3
Su-Wei Hsieh (3) - Sara Sorribes Tormo 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!