Tenis

Sve u dva seta: Cornet jedina preostala nositeljica na turniru u Hobartu

Branimir Korać • četvrtak, 10.01.2019.
Sve u dva seta: Cornet jedina preostala nositeljica na turniru u Hobartu
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni susreti na turniru u Hobartu gdje su preostale dvije nositeljice ostvarile polovičan učinak. Alize Cornet ide dalje, a Kirsten Flipkens za Melbourne...

Belinda Bencic ima teško razdoblje iza sebe, ali može biti zadovoljna kako je krenula u novu godinu. U Hobartu je dogurala do polufinala, a u četvrtfinalu svladala je mladu Ukrajinku Dajanu Jastremsku kojoj je tek 18 godina, ali već je u Top 60 svjetskog tenisa. Švicarka je mogla i brže do pobjede, vodila je 4:1 uz dvostruki break, no nije uspjela dovršiti posao prije tie-breaka.

Anna Karolina Schmiedlova također ima razloga za zadovoljstvo jer je nakon vrlo turbulentnog razdoblja u kojem nije mogla niti slučajno do pobjede, ipak uspjela spojiti nekoliko solidnih turnirskih nastupa, a u 2019. godinu krenuti prolaskom u polufinale. Svladala je Rumunjku Begu koja je već duže vremena potpuno van forme.

Do polufinala nije došla sedma nositeljica Kirsten Flipkens koja je doduše imala dosta neugodan zadatak. Igrala je protiv sve bolje Amerikanke Sofije Kenin i ubilježila poraz u tijesnom meču koji je u oba seta odlučen u samoj završnici.

Najlakši posao imala je Alize Cornet koja je za manje od 80 minuta stigla do pobjede protiv belgijske kvalifikantice Greetje Minnen. Cornet je pritom ispustila samo pet gemova i nije dopustila nikakvo iznenađenje u ovom dvoboju.

WTA Hobart, četvrtfinale:
Belinda Bencic (Švicarska) - Dajana Jastremska (Ukrajina) 7:6(2), 6:3
Anna Karolina Schmiedlova (Slovačka) - Irina Begu (Rumunjska) 7:5, 7:5
Sofia Kenin (SAD) - Kirsten Flipkens (Belgija, 7) 7:5, 7:5
Alize Cornet (Francuska, 6) - Greetje Minnen (Belgija) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!