Ostali sportovi

Ivan Kvesić najbolji na Grand Prix Croatia u Samoboru

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 12.01.2019.
Ivan Kvesić najbolji na Grand Prix Croatia u Samoboru

U Samoboru se od 11. do 13. siječnja održava 28. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora. Tehnički organizator je Karate klub Samobor dok je suorganizator Grad Samobor i Hrvatski karate savez...

U petak 11. siječnja, prvog dana turnira na tatamijima samoborske sportske dvorane nastupili su kadetkinje i kadeti, dok su u udarnom danu u subotu 12. siječnja nastupili juniorke, juniori, mlađe seniorke i mlađi seniori, seniori open u borbama te seniorke i seniori u katama pojedinačno.

Organizator turnira je u potpunosti uspio nadvladati poteškoće uzrokovane premalom dvoranom te je najboljim karatistima ove regije i šire osigurao vrlo kvalitetne uvjete za što kvalitetniju provjeru forme pred Europsko prvenstvo koje će održati u danskom Aalborgu od 08. do 10. veljače 2019. Seniorima je natjecanje poslužilo kao dobar uvod u glavnu natjecateljsku sezonu te podizanje forme pred prvenstvo Europe koje se održava krajem ožujka u Madridu.

Vrlo je oštra konkurencija bila kod seniora koji su se nadmetali za atraktivne novčane nagrade.

U ovoj konkurenciji je nastupilo 48 vrhunskih natjecatelja među kojima je bilo niz aktualnih i bivših medaljaša s najviših svjetskih i europskih smotri. Na “vrućem” samoborskom tatamiju bilo je mnoštvo odličnih i atraktivnih mečeva koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama samoborske gradske sportske dvorane.

Ovog puta u finalu su se našla dva Hrvata, braća Ivan i Anđelo Kvesić, predstavnik BiH Anes Čongo te Makedonac Petar Zaborski. Jedan od favorita turnira, viceprvak svijeta Sayad Ganjzadeh priredio je negativno iznenađenje turnira te je ispao već u prvom kolu od prosječnog predstavnika Italije.

Najuspješniji na Grand Prixu bio je aktualni svjetski prvak Ivan Kvesić, koji je uspio svladati sve svoje suparnike u finalnom dijelu te apsolutno zasluženo ponio naslov pobjednika i vrijednu nagradu organizatora od 2000 eura. Odličan je bio i Anđelo Kvesić koji je osvojio drugo mjesto te je nagrađen s 500 eura i nagradom sponzora. Makedonski reprezentativac Petar Zaborski je osvojio treće mjesto i nagradu od 500 eura, a četvrto mjesto i 250 eura je pripalo mladom BiH reprezentativcu Anesu Čongi.

Zadnji dan je rezerviran za nastup “kataša” u konkurenciji kadeta, juniora, mlađih seniora i sportaša s sposebnim potrebama te u katama i borbama za mlađe uzrasne kategorije.

Na natjecanju u Samoboru u tri dana će nastupiti 1618 natjecateljki i natjecatelja iz 24 države.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!