Rukomet

Šveđani jedva čekaju odlazak kući nakon "nepotrebne" utakmice za peto mjesto

Branimir Korać • subota, 26.01.2019.
Šveđani jedva čekaju odlazak kući nakon "nepotrebne" utakmice za peto mjesto
Foto: EPA

Šveđani nisu uspjeli ući u polufinale Svjetskog prvenstva i poput Hrvatske jedva čeka kraj ovog SP-a. U konačnici opušteno dočekuju kraj natjecanja, opušteniji nego u svim ostalim susretima...

I za Hrvatsku i za Švedsku ovo je jedna utakmica previše. Susret koji odlučuje o petom mjestu koje ne donosi ništa posebno, no mora se odraditi.

Mattias Zachrisson otvoreno tvrdi kako je ovaj dvoboj potpuno nepotreban.

"Teško je imati dva slobodna dana i onda uskočiti u utakmicu za peto mjesto. To je potpuno bespotrebno", poručuje Zachrisson.

Na prošlom Svjetskom prvenstvu nije bilo utakmice za peto mjesto, ali za razliku od prošlog SP-a, ovdje su se reprezentacije borile i za mjesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre, tamo će se naći one reprezentacije koje su završile između drugog i sedmog mjesta.

"Jedva čekamo da dođemo kući na kraći odmor. Pred nama je teško klupsko proljeće i jasno je zašto bi igrači radije preskočili ovu utakmicu. No, ona se igra i dužnost nam je odigrati je."

Švedski izbornik Kristjan Andresson osvrnuo se i na nelogičnost u rasporedu: "Kada smo igrali u skupini, nismo mogli dobiti dva slobodna dana, a sada kada igramo utakmicu bez ikakve težine, imali smo najduži odmor. Kako motivirati igrače? Smislit ću nešto", kaže Andresson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!