Tenis

Van Uytvanck slavila u belgijskom dvoboju, Šarapova u dva seta do drugog kola

Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.01.2019.
Van Uytvanck slavila u belgijskom dvoboju, Šarapova u dva seta do drugog kola
Foto: EPA

Odigrana su tri meča prvog kola WTA turnira u St. Peterburgu. U ruskom dvoboju Vera Zvonareva bila je bolja od Ekaterine Makarove, dok je u belgijskom srazu bolja od Kirsten Flipkens bila Alison Van Uytvanck. Maria Šarapova nije imala prevelikih problema protiv Darije Gavrilove koju je porazila u dva seta...

U dvoboju dviju belgijskih tenisačica do pobjede je stigla Alison Van Uytvanck koja je sa 6:2, 6:4 bila bolja od Kirsten Flipkens. U četvrtom međusobnom meču do druge je pobjede stigla nakon sat i 19 minuta igre.

Prvi je set lakoćom otišao na stranu Van Uytvanck koja je s dva breaka imala vodstvo od 4:0, a nakon spasila i jednu break priliku protivnice koja se nije mogla suprotstaviti na pravi način.

Nakon novog breaka na početku drugog seta, Flipkens uzvraća s dva uzastopna te dolazi do vodstva od 4:2. Međutim, na isti način uzvraća njena sunarodnjakinja te dolazi do pobjede.

Prvog dana gledali smo i ruski dvoboj iz kojeg je kao pobjednica izašla Vera Zvonareva koja je sa 6:3, 6:4 bila bolja od Ekaterine Makarove. Meč je trajao sat i 15 minuta, a Zvonareva je u petom međusobnom susretu stigla do druge pobjede.

Nakon izjednačenih uvodnih gemova Makarova je stigla do breaka i vodstva od 3:2. No, odmah uzvraća Zvonareva koja dva puta oduzima servis protivnici, a time dolazi i do prvog seta. Jedan break u drugom setu bio je dovoljan Zvonarevoj kako bi stigla do konačne pobjede.

Poslije poraza u osmini finala Australian Opena, Maria Šarapova pobjedama se vratila u St. Peterburgu. Nakon sat i 48 minuta igre slavila je protiv Australke Darije Gavrilove sa 6:0, 6:4.

U prvom je setu Ruskinja u potpunosti dominirala, napravila je tri breaka te ga zaključila bez izgubljenog gema. Nešto bolje u drugom je igrala Gavrilova koja je stigla do breaka i vodstva od 4:2, međutim, do kraja nije uspjela dobiti nijedan gem.

WTA St. Peterburg, 1. kolo:
Alison Van Uytvanck - Kirsten Flipkens 6:2, 6:4
Vera Zvonareva - Ekaterina Makarova 6:3, 6:4
Maria Šarapova - Daria Gavrilova 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!