Tenis

Još jedna briljantna izvedba Donne Vekić za finale St. Peterburga!

Petar Jenjić • subota, 02.02.2019.
Još jedna briljantna izvedba Donne Vekić za finale St. Peterburga!
Foto: EPA

Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u St. Peterburgu, u polufinalnom meču lakoćom se obračunala s Ruskinjom Verom Zvonarevom...

Zaista sjajan tenis pruža Donna Vekić ovaj tjedan u St. Peterburgu, a to je pokazala i u današnjem meču polufinala. Nakon pobjede protiv druge igračice svijeta i prve nositeljice Petre Kvitove, osma nositeljica ušla je i u finale.

U meču polufinalu igrala je protiv domaće igračice Vere Zvonareve koju je nakon sat i 11 minuta igre svladala sa 6:2, 6:2 te tako ušla u sedmo finale na WTA touru. Protiv Kiki Bertens tražit će svoju ukupno treću titulu.

Hrvatska tenisačica nastavila je u istom ritmu i u prvom setu polufinala. Od rezultata 1:1 dva puta zaredom oduzela je servis protivnici te stigla do vodstva od 5:1. Pri servisu za set spasila je jednu break loptu, a iskoristila svoju ukupno drugu loptu za vodstvo 1:0.

Slično se odigrao i drugi set u kojem je, nakon početnih 1:1, hrvatska tenisačica stigla do dva uzastopna breaka nakon čega je mirno privela meč prema kraju i stigla na korak do osvajanja naslova.

WTA St. Peterburg, polufinale:
Donna Vekić (8) - Vera Zvonareva 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!