Rukomet

Nexe i dalje stopostotan, Makedonci bez šanse u Našicama!

Mihaela Bradovski • subota, 23.02.2019.
Nexe i dalje stopostotan, Makedonci bez šanse u Našicama!
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea i dalje imaju savršen učinak u EHF kupu. Upisali su pobjedu i u trećem kolu, ovaj put ugostili su makedonski Rabotnik i svladali ga s 23:18...

Nakon Tatabanye u gostima i Hannover-Burgdorfa u Našicama, Nexe je nadigrao i Eurofarm Rabotnik te ima stopostotan učinak u EHF kupu ove sezone. Makedonci su izdržali jedno poluvrijeme, ali nakon toga Nexe je još podignuo igru u obrani i stvorio razliku nakon čega nije bilo povratka za goste.

S ovom pobjedom i ovakvim ulaskom u grupnu fazu, Našičani su napravili veliki korak prema prolasku u nokaut fazu, ali bez obzira na tri pobjede u isto toliko susreta, daleko je sve od riješenog. Gostovanje kod Hannover-Burgdorfa bit će teško i tamo će se najteže doći do bodova, ali zato gostovanje kod Rabotnika i domaći susret s Tatabanyom, utakmice su u kojima će Našičani vaditi vizu za četvrtfinale.

Protiv Makedonaca problema je bilo u prvom poluvremenu. Tu je Rabotnik bio posve ravnopravan i Nexe se uspio u jednom trenutku odvojiti na tri gola prednosti, ali gosti su ekspresno odgovorili i vratili se u utakmicu.

Na poluvremenu je bilo 10:10, a u početnim minutama drugog dijela odlučeno je pitanje pobjednika. Nexe šest minuta nije primio pogodak, za to vrijeme zabio je četiri i odvojio se.

U nastavku susreta rutinski je održavao razliku, u zadnjih deset minuta imao je i najviših 23:15 te nije dopustio Rabotniku i da pomisli na neko iznenađenje.

Gosti su susret zaključili s tri uzasopna gola i samo malo smanjili visok zaostatak.

Najbolji kod Nexea bili su Moreno Car s 14 obrana i Marin Šipić sa sedam golova. Kod poraženih Vladislav Ostrouško zabio je šest golova.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!