Nogomet

Zekić: "Nije mi svejedno sada ući u svlačionicu i gledati ljude od 28 godina kako plaču"

Branimir Korać • nedjelja, 03.03.2019.
Zekić: "Nije mi svejedno sada ući u svlačionicu i gledati ljude od 28 godina kako plaču"
Foto: Pixsell

Zoran Zekić na podužoj konferenciji za novinare nakon remija sa Slaven Belupom osvrnuo se na susret, ali i kompletan turbulentan tjedan u kojem nije bilo dobrih vijesti za Osijek...

Osijek nije uspio doći do pobjede protiv Slaven Belupa. Remizirao je 1:1 u susretu u kojem je vodio i imao igrača više punih sat vremena.

"Nema se tu što previše filozofirati, ne mogu reći da smo imali neku preveliku protočnost i točnost u dodavanju. Imali smo igrača više, pregršt šansi, ali i pogrešnih dodavanja u zadnjoj trećini terena i na kraju nam se dogodi da dobijemo gol 'iz kukuruza'. Cijeli tjedan bio je turbulentan, bilo je tu dosta negative i ovo je možda posljedica toga svega. Treći smo, imamo četiri boda više od Lokomotive i utakmicu kod kuće s Lokomotivom i ako pobijedimo jako smo blizu drugog mjesta. Ne bježim od nekih stvari i ne bih volio da budem jedini Pedro iako to nije problem ako treba tako biti."

Realizacija je bila problem, Osijek je imao sasvim dovoljno prilika za privesti meč kraju.

"Da smo kod 1:0 zabili drugi gol, to bi završilo puno povoljnije za nas i jako nepovoljno za Belupo. No nismo zabili, bilo je puno nervoze i tih pratećih stvari s kojima se na kraju krajeva moramo naučiti nositi. Nakon 60 minuta ušli smo u nekakvu divljinu zbog tih nekih dobro poznatih stvari."

S tribina se na kraju orilo "Zekiću odlazi" i treneru normalno nije svejedno.

"Puno je bolje kada ti viču Zekiću odlazi nego Zekiću odj..i. Imamo dosta problema, ali opet kada pogledamo tablicu i perspektivu, siguran sam da će biti puno bolje. Nadam se i nekim igračima, ali na žalost sve ih je manje jer svaki tjedan netko otpadne zbog ovoga ili onoga. O ostanku na klupi ne bih preko medija, to ćemo razgovarati u klubu što i kako."

"Ne bojim se da ćemo pasti, ali moramo malo smiriti tenzije i neke stvari okrenuti u svojim glavama jer ovaj tjedan je bio blagi cirkus. Puno stvari smo izazvali sami, ali možemo sada kukati i biti negativni do kraja i ići u smjeru koji nije dobar za klub."

Što se tiče Petra Bočkaja, Zekić traži da mu se pomogne jer Bočkaju treba pomoć.

"Jako mi je teško gledajući mladog čovjeka koji je ušao u te probleme, nije se znao nositi s tim, napravio je što je napravio i mora snositi posljedice. Ja se nadam da će zaista netko u njegovoj blizini, ili netko od nas ako bude s nama, omogućiti mu ono što se trebalo napraviti davno prije, da potraži vrstu pomoći koja mu je zaista potrebna. Ima 22 godine, ima obitelj i neviđenu nogometnu kvalitetu, ali sve ovo drugo nama je bilo dosad simpatično dok nije napravio ovo što je napravio. Nadam se da će to ići u tom smjeru i da će ta djevojka koja je na žalost nastradala u toj cijeloj gluposti biti dobro i to je najbitnije. Peri treba pomoć i nadam se da će na kraju doći na pravi put i postati ono što može. Da nas je sve u klubu i svlačionici razočarao - je. Jednom sam ga kaznio dosta drastično, možda sam trebao i više."

U konačnici sve to ostavilo je velikog traga na igračima koji nisu bili psihološki spremni za ovaj dvoboj.

"Najveći je problem što sam ja cijeli tjedan s dečkima morao razgovarati o svim ovim drugim stvarima, a ne o taktici. Upozoravao sam ih da sve ovo danas što se dogodilo, može se dogoditi. No ovo što se dogodilo u petak, na to se nitko ne može pripremiti. U subotu ujutro kada sam to saznao, bilo mi je teško i kao čovjeku i kao treneru jer mi nije jasno da nikako ne možemo doći pameti. Je li se to moglo spriječiti, možda i je. Ja sam s Perom taj dan u 13 sati imao razgovor koji je išao u posve drugom smjeru gdje je on bio apsolutno pozitivan, smršavio dva kilograma u zadnjih tjedan dana, gdje smo pričali o Europskom prvenstvu i da se treba prodati, ali na žalost dogodilo se to što se dogodilo. Nije mi svejedno sada ući u svlačionicu i gledati ljude od 28 godina kako plaču i ljude koji su u ovom gradu odrasli pa im nije jasno zašto tolika negativa."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!