Nogomet

Kutak za kladioničare: Sevilla je favorit protiv Slavije, a Portland u boljoj formi od Thundera

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.03.2019.
Kutak za kladioničare: Sevilla je favorit protiv Slavije, a Portland u boljoj formi od Thundera
Foto: EPA

Danas su na rasporedu susreti Europske lige u nogometu, izdvojili smo dvoboj između Seville i Slavije te uz taj susret i meč Karlovića i Ebdena u Indian Wellsu te Blazersa i Thundera u NBA ligi...

Sevilla - Slavia Prag

Sevilla u osmini finala Europske lige igra protiv praške Slavije. U prvom susretu u Sevilli domaćin je veliki favorit i s obzirom na posljednje rezultate koji nisu bili baš najbolji u španjolskom prvenstvu, ovdje će učiniti sve da dođe do pobjede s kojom bi vratio samopouzdanje. U Europi Sevilla izgleda bolje, svladala je Lazio u gostima s 1:0 pa je nakon toga kod kuće bila bolja od istog protivnika s 2:0 uz bolju igru nego u posljednjim domaćim dvobojima. Uoči i nakon tih susreta s Lazijom gubila je od Celte i Huesce, pregazio ju je Villarreal, Barcelona joj je postigla šest golova, a kako u Sevilli ozbiljno shvaćaju nastupe u Europskoj ligi, za očekivati je da će i protiv praške Slavije zaigrati sa svim raspoloživim glavnim adutima, kalkulacija neće biti.

U takvom sastavu Sevilla je definitivno favorit protiv Čeha koji se ne smiju podcijeniti. Pokazali su to u šesnaestini finala kada su igrali protiv Genka s kojim su kod kuće remizirali bez pogodaka, a onda su ga pregazili u gostima s 4:1. Taj nastup u Belgiji nakrcao je Čehe samopouzdanjem pa su sa sjajnim igrama nastavili i u prvenstvu gdje su stradali Slovačko s 4:1 i Bohemians s 3:0. No Sevilla je ipak rang više i u Slaviji bi bili zadovoljni i nekim malim porazom uz postignute golove.

Prognoza: Pobjeda Seville

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Seville 1.50, neriješeno 4.70, pobjeda Slavije 9.00

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder

Večeras su u NBA ligi na rasporedu dva dvoboja, a neizvjesniji bi trebao biti onaj u Oregonu gdje Portland Trail Blazersi dočekuju Oklahoma City Thunder. Blazersi su odradili jako dobar posao u posljednjim danima prijelaznog roka kada su doveli Rodneyja Hooda i Enesa Kantera, a za njih su dali vrlo malo. Za Kantera točnije ništa jer je stigao kao slobodan igrač, a obojica su proširili klupu i učinili Blazerse opasnijima. Portlandov problem je vrlo često bila tanka klupa, a sada je tu dobio na širini i vidi se to i na rezultatima. Stottsova momčad imala je seriju od pet uzastopnih pobjeda gdje je rušila Warriorse kod kuće i u gostima 76erse i Celticse, zatim je tijesno poražena od Toronta pa svladala Charlotte i izgubila od Memphisa.

Oklahoma City Thunder izravni je Portlandov konkurent za pozicije na Zapadu, trenutno imaju isti omjer 39-25 i dijele treće mjesto iza Nuggetsa i Warriorsa. Dok je trajala Portlandova pobjednička serija, trajala je Oklahomina gubitnička. Thunder je u zadnjih šest utakmica upisao pet poraza, a jedinu pobjedu ostvario je protiv Memphisa u susretu s netipično malo koševa, 99:95. Gubio je od Kingsa, Nuggetsa, 76ersa, Spursa i na kraju Timberwolvesa gdje je Karl-Anthony Towns stvarao ogromne probleme centrima Oklahome. Ovdje će se izmjenjivati Nurkić i Kanter te neće dopustiti previše odmora Stevenu Adamsu.

Prognoza: Pobjeda Portlanda

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Portland Trail Blazersa 1.65, neriješeno 14.0, Oklahoma City Thunder 2.30

Ivo Karlović - Matthew Ebden

Ivo Karlović i Matthew Ebden nisu u formi života posljednjih tjedana, ali u otprilike sličnom su problemu i traže povratak na pobjednički put. Karlović je sjajno otvorio sezonu i dogurao je do finala turnira u Puneu te igrao dobro na Australian Openu, ali nakon toga uslijedio je pad. Ne toliko pad u igri, koliko u rezultatima, Karlović je i dalje igrao mečeve na kakve smo od njega navikli, susrete uglavnom kroz tie-breakove u kojima on čvrsto drži svoj servis, ali i protivnici. Kao što je izgubio zadnja četiri susreta, isto tako mogao je u njima i slaviti, ali doslovno su odlučivale loptica-dvije.

S Ebdenom je Karlović igrao tri puta i, zanimljivo, još nijedan set nije otišao u tie-break. Ne mora biti niti da će ovdje biti 13. igara, iako su s Karlovićem uvijek izgledne, ali je za očekivati tijesan meč koji bi mogao otići u tri seta. Teško je odrediti favorita jer rezultati obojice u zadnje vrijeme nisu na razini na kojoj mogu biti, ali može se očekivati tijesan dvoboj na puno gemova.

Prognoza: 25 ili više gemova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 25 gemova 1.85, 25 ili više gemova 1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!