Vodeni sportovi

Tucak: "Srbija također dolazi u kompletnom sastavu što govori koliko joj utakmica znači"

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 08.03.2019.
Tucak: "Srbija također dolazi u kompletnom sastavu što govori koliko joj utakmica znači"
Foto: FaH

U najavi utakmice protiv Srbije izbornik Hrvatske Ivica Tucak kazao je kako su iz prošlog međusobnog dvoboja izvukli pouke, no dodao je kako su ovakvi susreti nezgodni za pripremu zbog malo vremena...

Pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom utakmica je protiv Srbije koja je na rasporedu u utorak s početkom u 17:30 sati. Ovaj će se dvoboj, susret dviju najboljih reprezentacija svijeta, odigrati u Sisku gdje je ovo godina sporta.

Iako smo se i jedni i drugi već plasirali na završni turnir Europa kupa u Zagrebu, od 5. do 7. travnja, ova je utakmica ipak derbi jer je to borba za prvo mjesto u skupini", kazao je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić pa nastavio.

"Očekujem u Sisku lijepu utakmicu, kakve i jesu između dva velika suparnika. U Sisku je ovo godina sporta pa su izrazili želju da se kod njih organizira ova utakmica, što smo drage volje prihvatili jer ionako imamo intenciju igrati utakmice po cijeloj Hrvatskoj i tako promovirati vaterpolo. Bazen je odličan, prima oko 800 gledatelja i vjerujem da će biti pun. Nama je cilj pobijediti, jer želimo u dobroj formi odigrati Final Eight Europa kupa koji se igra u Zagrebu, želimo obraniti prošlogodišnji naslov s prvog završnog turnira u Rijeci"

Izbornik Barakuda Ivica Tucak podsjetio je na prosinačku utakmicu ova dva suparnika, u Nišu, u istom natjecanju.

"Odigrali smo tamo odličnu utakmicu, vodili u jednom trenutku i 5:2, no na kraju je završilo neodlučeno, da bi boljim izvođenjem peteraca Srbija bila bolja. Iz tog susreta smo izvukli neke pouke i sada u najjačem sastavu koji u ovom trenutku imamo, 13 igrača iz Barcelone prošle godine, s Europskog prvenstva, jurišamo na pobjedu. Oni također dolaze u kompletnom sastavu, što govori koliko im utakmica znači. Bit će to sudar dvije najjače vaterpolske sile na svijetu. Ovi su dvoboji malo nezgodne za pripreme jer se okupljamo u nedjelju i imamo tek dva dana za treninge."

HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!