Košarka

Kutak za kladioničare: Milan traži nastavak pozitivnog niza, Kingsi gostuju kod Knicksa

Petar Jenjić, Jan Šneler • subota, 09.03.2019.
Kutak za kladioničare: Milan traži nastavak pozitivnog niza, Kingsi gostuju kod Knicksa
Foto: EPA

Pred nama je još jedna bogata subota u kojoj donosimo po jedan teniski, košarkaški i nogometni par. Na Indian Wellsu snage će odmjeriti Alberto Ramos-Vinolas i Marco Cecchinato, u Madison Square Gardenu New York Knicksi dočekuju Sacramento Kingse, dok će Milan tražiti nastavak pozitivnog niza protiv Chieva...

Alberto Ramos-Vinolas - Marco Cecchinato

Pred nama je nastavak drugog kola na Indian Wellsu gdje će snage odmjeriti Albert Ramos-Vinolas i Marco Cecchinato. Bit će to njihov četvrti međusobni dvoboj, a prvi u gotovo četiri godine. Tri je puta do pobjede stigao Španjolac, dok je jednom, i to u posljednji puta kada su igrali, stigao Cecchinato. Bilo je to 12. rujna 2015. godine na Challengeru u Genovi.

Nakon solidnog nastupa u Dohi i ulaska u polufinale turnira, Cecchinato nije briljirao neko vrijeme, a ispadao je na četiri uzastopna turnira, uključujući i Australian Open gdje ga je u pet setova svladao Filip Krajinović. Međutim, prije tri tjedna stigao je turnir u Buenos Airesu gdje je otišao do kraja bez ijednog izgubljenog seta. Bila je to njegova treća titula na ATP touru u trećem finalu. U meču za titulu svladao je Diega Schwartzmanna, a dva dana nakon finala, 19. veljače, nastupio je na startu Rija, no porazio ga je Aljaž Bedene.

S druge strane, Ramos-Vinolas nema pretjerano zapažene rezultate ove sezone, a na nijednom turniru nije uspio povezati više od dvije pobjede. Dogodilo se to u Buenos Airesu i Riju. Za razliku od njegova protivnika, morao je igrati prvo kolo turnira gdje je u dva seta svladao Damira Džumhura. S obzirom na nešto bolju formu prikazanu ove sezone, u ovom meču prednost dajemo talijanskom tenisaču.

Prognoza: Pobjeda Cecchinata

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Cecchinata @1.75, pobjeda Ramos-Vinolasa @1.95

New York Knicks - Sacramento Kings

Jako dobro igrali su Kingsi ove sezone, bolje vjerojatno od mnogih predviđanja uoči početka regularnog dijela. Nakon dugo vremena ušli su u borbu za doigravanja, međutim, posljednjih nekoliko utakmica u jako su padu, a osmo mjesto i LA Clippersi im bježe pet pobjeda. U posljednjih osam utakmica izgubili su njih šest, a iako se tu radilo o itekako kvalitetnim ekipama (Golden State Warriors, Denver Nuggets, Milwaukee Bucks, Boston Celtics) u sva su četiri susreta upisali poraze od jednog posjeda. Ipak, najviše boli onaj od izravnog konkurenta, spomenutih Clippersa, koji su slavili sa 116:109.

Na gostovanje kod New York Knicksa dolaze uz vrlo vjerojatan izostanak Marvina Bagleyja. Momčad iz Madison Square Gardena jedva čeka kraj sezone. Trenutno je na posljednjem mjestu Istoka s 13. pobjeda, a trenutno je na nizu od četiri poraza. Izdvojimo i to kako su prvu međusobnu utakmicu ove sezone odigrali prije četiri dana kada su Kingsi slavili na domaćem terenu sa 115:108. Kao i u tom susretu, i u ovom očekujemo dosta poena, ali ipak ne u tolikoj mjeri. Dodajmo još kako u sastavu zbog problema s ozljedama neće biti Marija Hezonje i Francka Ntilikine.

Prognoza: manje od 227.5 koševa

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Chievo - Milan

U 27. kolu Serie A Chievo će u Veroni dočekati Milan. Domaći sastav gotovo da se pomirio s ispadanjem iz lige jer zaostaju čak 12 bodova za Empolijem koji je na 17. mjestu. S obzirom da je ostalo još malo do kraja, teško je očekivati da će Chievo u tome uspjeti.

S druge strane, Milan igra sve bolje i bolje. U nizu je od pet pobjeda, prestigao je Inter i zasjeo na treće mjesto. Posljednji put izgubili su od Juventusa prije gotovo dva mjeseca i Gennaro Gattuso ima razloga za optimizam.

Danas neće biti kod Chieva nekih igrača, dok će i Gattuso odmoriti neke koji su načeti s ozljedama ili imaju suspenziju. Ipak, razlika u kvaliteti ovih momčadi je ogromna i Rossoneri žele nastaviti s pobjedničkim nizom i lagano doći do novih bodova.

Sedmerostruki prvak Europe dvije godine nije igrao u Ligi prvaka i to im je izuzetno važan cilj ove sezone. Kako je prvenstvo odmicalo nije djelovalo da Milan to ima, ali u posljednje vrijeme u sjajnoj je formi i za očekivati je da će danas bez većih problema svladati Chievo.

Prognoza: Milan dobiva s hendikepom

Kladionica (Supersport): Milan -1 @2.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!