Nogomet

Kutak za kladioničare: Sve u znaku Europske lige, Arsenal i Sevilla ipak mogu do prolaza

Branimir Korać • četvrtak, 14.03.2019.
Kutak za kladioničare: Sve u znaku Europske lige, Arsenal i Sevilla ipak mogu do prolaza
Foto: EPA

Danas je sve u znaku Europske lige, većina dvoboja je još uvijek potpuno otvorena i rijetki su oni koji mirno čekaju ove uzvrate. Uz nama najzanimljiviju utakmicu u Lisabonu, poseban fokus bit će na susretima u Londonu, Pragu i Milanu...

Arsenal - Rennes

Arsenal u Londonu dočekuje Rennes i traži pobjedu od barem dva gola razlike kako bi prošao u četvrtfinale. Emeryjevoj momčadi važna je Europska liga i želi otići do kraja, ali sada je naišao na visoku stepenicu. Ipak, arsenal je bolja momčad od Rennesa i još uvijek je favorit za prolaz u četvrtfinale, bez obzira što ima nemali zaostatak. Na svom stadionu svakako je sposoban nadoknaditi ovakav minus pa čak i još uvjerljivije slaviti. Emery može računati na sve svoje glavne napadačke adute, Henrih Mhitarjan je pod upitnikom, ali i on bi trebao biti barem na klupi.

Dobra vijest za Emeryja stigla je iz Uefe, Alexandre Lacazette može nastupiti u ovom susretu nakon što mu je smanjena kazna s tri na dvije utakmice suspenzije. Uz njega i Aubameyanga Arsenal će biti jači nego u prvom susretu koji je odradio i dobrim dijelom s igračem manje zbog isključenja Sokratisa. Rennes će se uglavnom braniti i pokušati sačuvati prednost, ali vrlo je upitno koliko će moći izdržati pod pritiskom u najvećem dijelu susreta protiv protivnika koji je napadački vrlo jak. Bez obzira na dva gola zaostatka, Arsenal se može nadati prolazu.

Prognoza: Arsenal pobjeđuje s 2 ili više golova razlike

Koeficijenti (Supersport): Arsenal pobjeđuje s 2 ili više golova razlike 1.80, Arsenal pobjeđuje s golom razlike 4.00, Arsenal ne pobjeđuje 3.30

Slavia Prag - Sevilla

Sevilla mora pobijediti u Pragu ako misli u četvrtfinale. U Sevilli je bilo 2:2, domaćin se pošteno ispromašivao u tom dvoboju i Slavia je imala veliku pomoć sreće. Kvaliteta je definitivno na strani gostiju koji su i u šesnaestini finala u gostima došli do pobjede i to protiv jačeg protivnika. Slavili su u Rimu protiv Lazija s 1:0. I na posljednjem gostovanju kod Slavije bili su uspješni, pobijedili su 3:0, ali to je bilo vrlo davno, još 2007. godine. Koliko je to davno bilo pokazuju i strijelci za Sevillu u tom susretu - Fabiano, Kanoute i Dani Alves.

Tim remijem u prvom susretu sa Slavijom, Sevilla je prekinula mini niz od dva poraza, a u prošlom prvenstvenom kolu napunila je mrežu Real Sociedada kojeg je svladala s 5:2. Vrlo uvjerljiva bila je i Slavia koja je slavila s 4:0, ali protiv puno slabijeg protivnika (Ostrave). Vratar Ondrej Kolar i u Pragu će biti na mukama, na Sanchez Pizjuanu je primio dva gola, ali i puno toga obranio, a trebat će ga u dobrom izdanju i u Pragu ako žele iskoristiti tih 2:2 iz prvog susreta. Ipak, kvaliteta je apsolutno na strani Seville koja bi morala proći dalje bez obzira na prvi susret.

Prognoza: Pobjeda Seville

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Slavije 3.60, neriješeno 3.70, pobjeda Seville 2.20

Inter - Eintracht

Slično kao i u dvoboju Bayerna i Liverpoola u Ligi prvaka u srijedu. Prvi susret između Eintrachta i Intera u Frankfurtu okončan je bez pogodaka, a u uzvratu ni jedni ni drugi nemaju što čekati i braniti. Eintracht je oslabljen neigranjem Ante Rebića, ali tu su Jović, Haller, Kostić, Gaćinović, imaju Nijemci široku lepezu kvalitetnih igrača prema naprijed. Napad im je u svakom slučaju jača strana i svima mogu zabiti pogodak pa tako i Interu. Inter bi mogao žaliti za promašenim kaznenim udarcem Marcela Brozovića u Frankfurtu, mogao je tako doći do male prednosti i u boljem raspoloženju čekati uzvrat.

Nakon što je ostao bez Maura Icardija, ulogu prvog napadača preuzeo je onaj koji je skupo plaćen i od kojeg se to i očekivalo u skoroj budućnosti. Lautaro Martinez tako će još jednom predvoditi napad Intera, dobra vijest za Spallettija je i oporavak Ivana Perišića dok će Brozović startati na klupi. Kao što i Eintracht može svakome zabiti, može i Inter. Očekujemo puno bolju, efikasniju i atraktivniju utakmicu nego što je to bio slučaj s onom u Frankfurtu, a tko će proći dalje - teško je procijeniti.

Prognoza: Oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 1.70, jedan ili oba ne daju gol 2.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!