Tenis

Borna Ćorić propustio veliku priliku, kanadski tinejdžer ide u polufinale

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.03.2019.
Borna Ćorić propustio veliku priliku, kanadski tinejdžer ide u polufinale
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio proći u polufinale turnira u Miamiju. U četvrtfinalu ga je svladao Felix Auger-Aliassime koji je bio bolji u dva seta i tako došao do rezultata karijere...

Mladi Kanađanin rođen 2000. godine Felix Auger-Aliassime u najboljoj sezoni karijere dogurao je do polufinala turnira u Miamiju. U četvrtfinalu je igrao protiv Borne Ćorića i svladao ga je u dva seta.

Meč je potrajao sat i 50 minuta, a Auger-Aliassime je nakon tijesno osvojenog prvog seta, u drugom dominirao, iskoristio Ćorićev slabiji nastup i prošao u polufinale.

Niti u prvom setu stvari nisu išle idealno za Ćorića koji je izgubio servis kod 3:2, ali odmah je uzvratio breakom i vratio se u set. Kod 5:4 u maratonskom gemu visio je opasno i to nakon što je poveo s 40:0. Tek nakon sedam izjednačenja uspio je uzeti gem.

Set je na kraju otišao u tie-break gdje je Auger-Aliassime uzeo sve poene na svom servisu i dva na Ćorićevom te sa 7:3 osvojio prvi set.

U drugi set Borna je ušao u lošem ritmu u kakvom je završio prvi set, Auger-Aliassime je brzo poveo s 4:0 i nakon toga je bez problema priveo meč kraju.

S obzirom da je morao igrati i kvalifikacije, Kanađaninu je ovo čak sedma pobjeda u Miamiju te će u polufinalu igrati protiv Johna Isnera koji je u dva tie-breaka eliminirao Roberta Bautistu Aguta.

Miami, četvrtfinale:
Felix Auger-Aliassime (Kanada, Q) - Borna Ćorić (Hrvatska, 13) 7:6(3), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!