Tenis

Kutak za kladioničare: Warriorsi čuvaju prednost domaćeg parketa, Lajović nastavlja u odličnoj formi

Branimir Korać • utorak, 30.04.2019.
Kutak za kladioničare: Warriorsi čuvaju prednost domaćeg parketa, Lajović nastavlja u odličnoj formi
Foto: EPA

Iako je danas na rasporedu prvi polufinalni dvoboj Lige prvaka, bit će zanimljivo i u ostalim sportskim događanjima, na NBA i teniskim terenima...

Dušan Lajović - Leonardo Mayer

Nakon sjajnog nastupa u Monte Carlu gdje je došao do finala Dušan Lajović igra protiv Leonarda Mayera u prvom kolu Estorila. Lajović je nakon Monte Carla odmarao sve do dolaska u Portugal gdje će pokušati potvrditi dobru formu, a prvi protivnik je dobar i poželjan. Mayer nije u nezaboravnoj formi i ove sezone odigrao je devet mečeva na zemljanoj podlozi i upisao samo tri pobjede. Slavio je u Buenos Airesu upravo protiv Lajovića, u Sao Paulu je svladao Lorenza Sonega, a u Barceloni Mariusa Copila. Ta Mayerova pobjeda protiv Lajovića datira još iz veljače, od prije dva i pol mjeseca, a nakon toga srpski igrač podignuo je formu i zaigrao puno bolje. U tri dosadašnja međusobna dvoboja na zemlji, Mayer je odnio dvije pobjede.

Prognoza: Pobjeda Lajovića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Lajovića 1.65, pobjeda Mayera 2.00

Ajla Tomljanović - Fiona Ferro

Na turniru u Rabatu Ajla Tomljanović kreće protiv Fione Ferro, Francuskinje koja je na rubu svjetskih Top 100. Ferro je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije gdje je svladala uz dosta muke u tri seta Arinu Rodionovu, Saru Errani i Greetje Minnen. Slijedi joj dvoboj protiv Tomljanović koja je bolja igračica i favorit u ovom susretu. Ajla je u Charlestonu početkom mjeseca svladala Linette i Zidanšek te ju je zaustavila Stephens u trećem kolu dok je u Istanbulu poražena na startu od kasnije finalistice Markete Vondroušove. Ovdje joj slijedi dvoboj protiv Ferro, igračice koju je u oba dosadašnja međusobna dvoboja svladala, u Dubaiju 2017. godine s čak 6:0, 6:0 te godinu dana kasnije u Hiroshimi sa 6:4, 6:1.

Prognoza: Pobjeda Tomljanović

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tomljanović 1.50, pobjeda Ferro 2.30

Golden State Warriors - Houston Rockets

Nakon burnog prvog dvoboja koji je otišao na stranu Warriorsa, ove momčadi sastaju se u drugoj utakmici u seriji. Puno više smo očekivali od prvog susreta, ne što se tiče uzbuđenja jer je njih bilo sasvim dovoljno, već što se tiče same kvalitete igre. Tu su i jedni i drugi podbacili te se očekuje bolja druga utakmica. Rocketsi su upisali poraz i sada moraju slaviti, ali protiv Warriorsa nijedna momčad u nikojim uvjetima ne može biti sigurna u pobjedu kada su u sastavu Curry, Durant, Thompson... Durant igra u fantastičnoj formi i među nekolicinom je igrača koji su najviše pokazali u ovom doigravanju. S druge strane Rocketsi će trebati puno bolji šuterski dan, morat će daleko bolje reagirati na obje strane terena, a posebno u fazi napada gdje su ih Warriorsi lakoćom pročitali. Ako se ne poklopi bolji šuterski dan Rocketsa, teško će do pobjede iako niti uz njega neće baš jednostavno slaviti.

Prognoza: Pobjeda Warriorsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Warriorsa 1.55, neriješeno 18.0, pobjeda Rocketsa 3.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!