Košarka

Nije bilo prekršaja na Hardenu, ali je zato trebao biti na Gordonu

Branimir Korać • utorak, 30.04.2019.
Nije bilo prekršaja na Hardenu, ali je zato trebao biti na Gordonu
Foto: EPA

NBA liga potvrdila je kako su postojale sudačke pogreške u završnici dvoboja između Golden State Warriorsa i Houston Rocketsa, ali ne i kod promašene trice Hardena...

Veliku buku podigli su Houston Rocketsi nakon poraza u prvom susretu protiv Golden State Warriorsa, posebno zbog situacije kod posljednje šuta za tri poena Jamesa Hardena koji je mogao donijeti izjednačenje. Postojao je kontakt, ali liga tvrdi kako prekršaj niti nije trebao biti dosuđen.

"Harden je natjerao Greena na skok prilikom šuta, Green je skočio ispred Hardena i kontakta ne bi niti bilo da Harden nije izbacio noge prema naprijed."

Ipak, tri situacije u posljednjih 70 sekundi krivo su dosuđene u korist Warriorsa. minutu i deset sekundi prije kraja nije dosuđen prekršaj na Hardenu.

"Stephen Curry kretao se u Hardenovoj putanji i došlo je do kontakta nakon kojeg je Harden završio van terena", objašnjava liga, a u toj situaciji umjesto prekršaja Curryju oduzeta je lopta Rocketsima.

51 sekundu prije kraja Thompsonu su trebali biti dosuđeni koraci. Doduše ta akcija nije imala nekog utjecaja na rezultat jer nije niti završila košem.

Zato je problematična situacija pet sekundi prije kraja. Tu je dosuđen prijestup Erica Gordona umjesto prekršaja Curryja. Rocketsi su tu kod 103:100 ostali bez lopte, Chris Paul je isključen, a Curry je slobodnim bacanjem potvrdio pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!