Rukomet

Kobetić najbolji strijelac EHF kupa uz osvojenu titulu sa Siofokom

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.05.2019.
Kobetić najbolji strijelac EHF kupa uz osvojenu titulu sa Siofokom
Foto: FaH

Siofok je osvojio titulu pobjednica EHF kupa nakon što je u uzvratu bio bolji od Team Esbjerga s 26:21. još jednom ponajbolja kod Siofoka bila je Andrea Kobetić...

Nakon titule EHF-ove igračice mjeseca, Andrea Kobetić došla je do još jednog velikog dostignuća, sa Siofokom je osvojila EHF kup. Ne samo to, bila je ujedno i ponajbolja igračica svog sastava te je završila natjecanje kao prvi strijelac EHF kupa.

Prvi susret u Danskoj završen je 21:21 da bi u uzvratu Siofok bio bolji s 26:21. Kobetić je svojim drugim golom na susretu za vodstvo Mađarica 9:8, došla do 71. gola u sezoni čime je zasjela na vrh ljestvice strijelaca, a do kraja susreta postigla je još četiri pogotka.

"Ovo je moj prvi europski trofej i oduševljena sam. Bila je to fantastična utakmica za nas, ponosna sam na ovu ekipu", rekla je najbolja hrvatska rukometašica nakon susreta.

Kobetić je bila drugi strijelac u svom sastavu, više pogodaka postigla je samo Nze Minko njih sedam, a Katarina Ježić dodala je dva gola.

Uspjeh je još veći kada se zna da je ovo Siofoku prvi veliki trofej u povijesti, nije čak niti u mađarskim okvirima osvajao trofeje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!