Košarka

Rimac: "U nekim stvarima koje se pod obavezno moraju raditi smo puno lošiji od Cibone"

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.05.2019.
Rimac: "U nekim stvarima koje se pod obavezno moraju raditi smo puno lošiji od Cibone"
Foto: Pixsell

Treća utakmica finala doigravanja za košarkaše na rasporedu je u utorak od 20 sati u Domu sportova. Cibona ima prednost 2-0 i Cedevita mora do pobjede kako ne bi umanjila šanse u borbi za naslov...

U Cedeviti je opća mobilizacija. Aktualni prvak gubi 2-0 u seriji protiv Cibone i poraz u jednoj od naredne dvije utakmice u Domu sportova stavio bi je u vrlo tešku situaciju, a Cibonu probližio naslovu prvaka. Ipak, Slaven Rimac vjeruje u dobru reakciju svojih igrača.

"Igrači imaju iskustva. Svi su bili u sličnim ili istim situacijama. Treba pokazat karakter i odgovoriti. Igramo doma, trebamo igrati s puno više samopouzdanja i odgovornosti. Mislim da su nam ove dvije utakmice dobro otvorile oči da Cibona itekako igra dobro, da je kvalitetna ekipa i moramo sada odgovoriti, nema tu previše pametovanja. Sada je sve na nama i zna se što nam nosi još jedna izgubljena utakmica. Isto tako, mislim da nam se s tom pobjedom vraća samopouzdanje i onda je to automatski za nas ipak neka bolja psihološka situacija. To je tako nekad u sportu u lošoj situaciji. Međutim, tu se, na kraju krajeva, pokazuje tko je igrač, tko je trener i tko je kakva ekipa", istaknuo je za Cedevitinu stranicu Rimac.

Cedeviti su nositelji igre stranci, a maksimalno ih dvojicu može imati na parketu u jednom trenutku što joj nikako ne ide u prilog, ali Rimac traži od ostalih igrača da preuzmu odgovornost.

"Najlakše je kukati. Ne paše nam ovo, ali bez obzira mislim da jednostavno moramo pronaći načina i razumijevanja. Igrači sami moraju preuzimati veću odgovornost. Nekad kad idemo s izmjenama i svjesno ćemo rušiti ritam i toga igrači moraju biti svjesni i onda u tim trenucima svi igrati odgovornije. Po meni je ključ ove serije da svi igramo odgovornije i u obrani i u napadu. Znači, da igramo s puno više energije i intenziteta. U tim nekim stvarima koje se pod obavezno moraju raditi mislim da smo puno lošiji od Cibone i u tome treba raditi pomak."

Bez obzira na zaostatak od 2-0 u seriji, nema razloga za paniku i tvrdi kako u njegovoj momčadi nema letargije.

"Dok nekome Joke Vranković ne uruči pehar, nema razloga tugovati. Nitko nije umro. S druge strane, imam povjerenja u svoj rad i igrače. Istina, može se dogoditi da izgubimo, ali to je sport. Ja nisam pesimist. Sigurno je situacija zabrinjavajuća, napravili smo određene razgovore, pokazali video snimke i pripremili se na treningu na stvari koje moramo popraviti. Međutim, to je takav posao za trenere i igrače. Idemo dalje i okrećemo se utakmici. Ne vidim da je u ekipi netko u pretjeranoj letargiji ili apatiji. Dapače, mislim da svi željno iščekujemo tu treću utakmicu. Bar ja kao trener. Vidjet ćemo što će ona donijeti."

Edo Murić smatra kako Cedevita može najveći pomak napraviti u obrani što je i istina s obzirom da je Cibona u prve dvije utakmice ubacila previše poena.

"Vidjeli smo već protiv Zadra da nismo pravi, da smo ušli u neki kontraritam i da se trebamo iz toga vaditi. U zadnjoj utakmici protiv Zadra smo vidjeli da to možemo s dobrom obranom, ali smo protiv Cibone opet prestali igrati dobru obranu i ako nam zabiju više od 80 poena mi teško dobivamo utakmice. Tako da sigurno moramo popraviti taj segment igre i da iz dobre obrane dolazimo do kontri gdje smo najjači. Vidjeli ste u ove dvije utakmice da nismo imali dosta laganih poena i da smo se za svaki koš stvarno mučili, a s druge strane je Cibona imala neke lagane poene i iz toga gradila svoju igru. Sigurno moramo popraviti obranu. Napad nije toliko loš, iako ni tu ne igramo baš sjajno i mislim da nam cilj mora biti primiti manje od 80 poena pa da tu onda tražimo svoje šanse."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!