Nogomet

Kovačić: "Idemo po ta tri bitna boda, bit će vruće u 15 sati, ali kako će biti nama, tako i njima"

hns.family • ponedjeljak, 03.06.2019.
Kovačić: "Idemo po ta tri bitna boda, bit će vruće u 15 sati, ali kako će biti nama, tako i njima"
Foto: FaH

Mateo Kovačić pridružio se reprezentaciji kao osvajač Europske lige s Chelseajem, što mu je četvrti uzastopni europski trofej, te se odmah usredotočio na Wales.

Mateo Kovačić pomogao je Chelseaju na putu do osvajanja Europske lige. Igrao je u finalnom susretu gdje je pružio veliki doprinos u pobjedi protiv Arsenala 4:1.

"Posebno mi je drago što sam kroz cijelu sezonu sudjelovao u tom uspjehu. Zadovoljan sam u Chelseaju i sada u reprezentaciji ne razmišljam što će se dalje događati na klupskom planu. Usredotočen sam na reprezentaciju, na novu utakmicu, i to mi je jedino važno."

Nakon poraza od Mađarske, Hrvatska je pod pritiskom, a veliki problem stvaraju i izostanci.

"U reprezentaciji uvijek postoji pritisak, što je normalno, pogotovo sada kada smo napravili veliku stvar u Rusiji. Dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat, kako bismo obradovali ljude u Osijeku. Izbornik odlučuje tko će igrati, mi smo velika reprezentacija i imamo dosta igrača koji mogu uskočiti kada netko nedostaje. Idemo po ta tri bitna boda, bit će vruće u 15 sati, ali kako će biti nama, tako i njima."

Kovačić je već dugo bez postignutog pogotka, zadnji gol zabio je još u dresu Reala u siječnju 2017. godine.

"Razmišljam o tome što nisam dugo postigao pogodak, ali me ne opterećuje. Ja pokušavam pomoći svojoj momčadi da dođe do pobjede pa ako pritom zabijem, odlično. Naravno, volio bih postići pogodak, i trebam to učiniti, a bilo bi fenomenalno kada bi se to dogodilo baš sada u Osijeku."

Umor na kraju sezone je prisutan.

"Umor se osjeti, ja sam i mnogo putovao ovih dana, ali za Hrvatsku uvijek imamo snage. Utakmica je važna, teška i takve mi sportaši obožavamo igrati. Svi smo spremni i ovoga puta moramo promijeniti te lipanjske ishode, moramo učiti iz pogrešaka i napraviti nešto drugačije."

Kovačić jako dobro poznaje Garetha Balea, glavnu velšku zvijezdu.

"Gledali smo vrline i mane Walesa, ali izbornik još priprema utakmicu. Svi znaju kakav je Bale igrač, možda nije u optimalnoj formi, no za Wales uvijek igra fenomenalno. Sigurno će biti velika opasnost za nas, no moramo se koncentrirati prije svega na sebe. Trudimo se uvijek."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!