Košarka

Panathinaikos lakoćom "pomeo" Promitheas i obranio naslov prvaka Grčke

Petar Jenjić • subota, 15.06.2019.
Panathinaikos lakoćom "pomeo" Promitheas i obranio naslov prvaka Grčke
Foto: EPA

Košarkaši Panathinaikosa prvaci su Grčke nakon što su u tri utakmice finalne serije bili bolji od Promitheasa, u sinoćnjoj utakmici slavili su sa 111:77...

Bez Olympiakosa u igri, ostao je lagan posao za Panathinaikos te ga je samo čudo moglo spriječiti da ne uzme naslov prvaka. Tako nešto nije se dogodilo, a "Zeleni" su sinoć potvrdili naslov pobjedom u trećoj utakmici protiv Promitheasa.

Nakon što su u polufinalu "pomeli" Peristeri, isto se dogodilo i u finalu. Noćas su slavili rezultatom 111:77 te tako osvojili 38. titulu prvaka Grčke, a treću uzastopnu.

Bila je to utakmica bez imalo rezultatske napetosti. Već nakon prve četvrtine domaćin je vodio s velikih 31:8, a do kraja poluvremena ta je prednost narasla na 28 razlike. Nakon 20 minuta Panathinakos je vodio sa 62:34, a prednost lako sačuvao do kraja.

Šestorica igrača pobjedničke momčadi završila su s dvoznamenkastim brojem poena, a najučinkovitiji bio je Georgios Papagannis sa 16 koševa i devet skokova, DeShaun Thomas dodao je 16 poena i pet skokova, a Matt Lojeski 13 koševa.

Najbolji je u redovima gostiju bio Langston Hall s 12 poena i osam skokova, a vrijedi izdvojiti kako je u početnoj postavi gostiju bio 15-godišnji Lefteris Mantzoukas koji je postao najmlađi igrači u povijesti finala grčkih prvenstava koji se upisao u strijelce. Zabio je šest poena.

Grčko prvenstvo, finale:
Panathinaikos - Promitheas 111:77 (3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!