Košarka

Fenerbahče poravnao u finalnoj seriji protiv Efesa, gosti pali u zadnje dvije minute

Branimir Korać • subota, 15.06.2019.
Fenerbahče poravnao u finalnoj seriji protiv Efesa, gosti pali u zadnje dvije minute
Foto: EPA

U četvrtom susretu finalne serije turskog prvenstva Fenerbahče je upisao pobjedu protiv Anadolu Efesa i tako je poravnao na 2-2 u seriji i ostao na životu...

Nastavlja se finalna serija turskog prvenstva, a nakon četvrtog susreta ništa nismo bliže prvaku nego što smo bili prije njega. Fenerbahče ovaj put nije podbacio, očekivano je slavio u svojoj dvorani 82:73 i poravnao na 2-2.

Efes bez Krune Simona nadao se da će doći do još jednog iznenađenja u gostima i tako se posve približiti naslovu prvaka. Ipak nije išlo iako je još dvije minute prije kraja bio u dobroj poziciji.

Naime Efes je uspio dvije i pol minute prije kraja poravnati tricom Vasilija Micića, ubacio je za 72:72, nakon toga gosti su imali i napad za preuzimanje vodstva, no nisu ga iskoristili i otišli su u poraz.

Do kraja susreta Efes nije ubacio nijedan poen iz igre, Fener je napravio do kraja seriju 10:1 i upisao je drugu pobjedu.

Nicolo Melli ubacio je 19 poena uz šest skokova, Kostas Sloukas dodao je 16 poena i šest asistencija, a Ahmet Düverioglu 12 poena uz 11 skokova.

Kod Efesa Micić je upisao 16 poena i devet asistencija, a po 14 poena dodali su Rodrigue Beaubois (šest skokova) i Shane Larkin (pet osvojenih lopti).

Tursko prvenstvo, finale:
Fenerbahče - Anadolu Efes 82:73 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!