Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti zaustavljeni u četvrtfinalu na Univerzijadi

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 10.07.2019.
Hrvatski vaterpolisti zaustavljeni u četvrtfinalu na Univerzijadi
Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Univerzijade u Napulju te je ostala bez borbe za odličja. Bolji je bio SAD...

Hrvatska je ispala iz kruga momčadi koje će se na jugu Italije, na ljetnoj Univerzijadi boriti za medalju. U četvrtfinalu je bolja bila momčad SAD-a, te Hrvatskoj sada predstoji utješna borba za poredak od petog do osmog mjesta.

U vrlo neizvjesnoj utakmici, Amerikanci su nešto malo bolje otvorili (3:1), iako su hrvatski igrači još u prvoj četvrtini uspjeli izjednačiti. U drugoj dionici su se ponovno Sjedinjene Američke Države uspjele odvojiti na tri gola plusa (7:4). Početkom treće četvrtine hrvatski studenti-vaterpolisti su uspjeli izjednačiti (7:7), te štoviše prvi put i povesti (7:8 i 8:9).

S pogotkom prednosti u korist Hrvatske se ušlo u zadnju četvrtinu u kojoj se hrvatskim mladićima pružila sjajna prilika za pobjedu. Naime, nakon dvije i pol minute igre u toj četvrtini Hrvatska je vodila i s dva gola razlike – 11:9. Malo je tko mogao povjerovati međutim da će gol Matiasa Biljake, točno 5.20 minuta prije kraja utakmice biti i hrvatski zadnji pogodak. S druge strane Amerikanci su triput pogodili mrežu Luke Podruga. Posljednji, ispostavit će se i odlučujući pogodak postigao je Abramson 51 sekundu prije kraja utakmice. U posljednjem hrvatskom napadu Hercegov šut je američka obrana zaustavila, te navijestila slavlje na klupi SAD.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!