Košarka

Hrvatske košarkašice propustile veliku priliku protiv Rusije, ipak bez četvrtfinala

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.07.2019.
Hrvatske košarkašice propustile veliku priliku protiv Rusije, ipak bez četvrtfinala
Foto: Kristijan Komarica

Na Europskom prvenstvu u Sarajevu za hrvatsku je reprezentaciju srijeda bila dan odluke - pobjeda je vodila u četvrtzavršnicu, a poraz u razigravanje od devetog do 16. mjesta...

Hrvatska je odlično krenula u utakmicu. Prvo je poluvrijeme protiv Ruskinja bilo izjednačeno, a sve što Hrvatska može pokazala je u trećoj četvrtini koju je dobila s visokih 25:13.

Ipak, Ruskinje u posljednjoj četvrtini vrše pritisak, pomalo nagrizaju vodstvo da bi dvije minute do kraja utakmice bilo 67:65 za Hrvatsku. Iva Bošnjak radi osobnu na Andreevoj koja pogađa oba slobodna bacanja za izjednačenje pri 67:67. Potom Nika Mühl promašuje tricu, Josipa Jurič čini osobnu ponovno na Andreevoj i Rusija vodi 67:68.

Polaganjem Nike Mühl vodstvo je ponovno na hrvatskoj strani (69:68). 25 sekundi do kraja utakmice nakon oba pogođena slobodna bacanja Marte Savić Hrvatska drži 71:68.

Ruska klupa tada traži time-out i Alexandra Strebkova polaže za 71:70. 18 sekundi do kraja, nakon osobne pogreške na Miji Vukšić Hrvatska je u vodstvu za koš (72:70). Ruskinja Anastasija Bobrik potom zaslužuje slobodna bacanja, nažalost pogađa oba za 72:72 i ulazi se u produžetak.

U nevjerojatno izjednačenoj igri produžetka dvadeset sekundi do kraja tricom Ive Bošnjak Hrvatska vodi 81:80. Ruskinje ne ostaju dužne pa Bobrik odmah vraća istom mjerom za 83:81. Nika Mühl uspijeva izboriti osobnu pogrešku, no promašuje oba slobodna bacanja i rusko slavlje može početi.

Najefikasnija hrvatska igračica Mia Vukšić izdržala je na parketu 42 minute i za to vrijeme ubacila velikih 28 poena uz pet skokova. Niki Mühl je jedan skok nedostajao do triple-doublea; skupila je 19 poena, devet skokova i 11 asistencija.

U ruskim redovima Anastasia Bobrik je upisala 23 poena i devet skokova.

11. srpnja u 16:15 na rasporedu je utakmica protiv Izraela za razigravanje od devetog do 16. mjesta.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!