Vodeni sportovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena u drugom kolu od Španjolaca

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 13.08.2019.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena u drugom kolu od Španjolaca
Foto: Pixsell

Vrlo slično nedavnom nastupu i dvoboju seniora Barakuda s Furijom na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu. Nije problem u malo primljenih pogodaka, već u još manje postignutih. Sa samo četiri gola u isto toliko četvrtina se danas teško ikoga može pobijediti u vaterpolu.

Hrvatski su reprezentativci tako izgubili susret drugog kola D skupine Europskog prvenstva do 17 godina u Tbilisiju, utakmicu za koju smo vjerovali da je trebala biti susret za prvo mjesto u skupini. Ono je sada već puno manje dostižno. No, vratimo se samom susretu u kojem je hrvatske mladiće s klupe vodio pomoćni trener Boris Pavlović budući da je glavni trener Hrvoje Hrestak dan ranije protiv Francuza dobio dva žuta kartona. Realno, Španjolska je bila puno bolji suparnik jer hrvatski reprezentativci izuzev početnog vodstva (1:0 – Stahor) niti jednom više nisu bili u prilici doći u vodstvo. Štoviše, Španjolci su u drugoj četvrtini preokrenuli rezultat u svoju korist (2:1), da bi pred kraj treće već imali vodstvo 5:2, a na početku zadnje četvrtine i riješeno pitanje pobjednika nakon pogotka za 6:2.

U drugom susretu drugog kola hrvatske skupine, Njemačka je svladala Francusku 11:6. Podsjetimo, u prvom kolu je Hrvatska bila bolja od Francuske 9:7, dok je Španjolska pobijedila Njemačku 11:9.

Nakon dva kola poredak je: Španjolska 6, Njemačka 3, Hrvatska 3 i Francuska bez boda.

U utorak, 13. kolovoza u trećem kolu sastaju se: Hrvatska - Njemačka (9.30), te Španjolska - Francuska (11.00). Upravo će utakmica hrvatskih mladića s Nijemcima po svemu sudeći odlučivati o drugom mjestu u skupini. U četvrtfinale će izravno samo pobjednik svake od četiri skupine, dok će drugo i trećeplasirani sastav u osminu finala.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!