Nogomet

Večer iznenađenja: Ispali Porto, Celtic, Basel i Kopenhagen

Branimir Korać • srijeda, 14.08.2019.
Večer iznenađenja: Ispali Porto, Celtic, Basel i Kopenhagen
Foto: EPA

Sjajna večer trećeg pretkola Lige prvaka donijela je niz neočekivanih rezultata i ispadanje klubova za koje se nije baš očekivalo da neće proći dalje. Sve to dovelo je do toga da bi Dinamo u slučaju ulaska u grupnu fazu bio u trećoj jakosnoj skupini...

Nakon što je napravio odličan posao na Cipru gdje je slavio 2:1, Qarabag nije izdržao i poražen je od APOEL-a u Bakuu 2:0 čime se oprostio od Lige prvaka. APOEL je do pobjede došao golovima Tomasa De Vincentija i Uroša Matić kojem je za pogodak asistirao bivši igrač Rijeke Roman Bezjak. U samoj završnici susreta domaćin je ostao i bez isključenog Richarda. Kod gostiju Antonio Jakoliš u 82. minuti ušao je umjesti Bezjaka.

Burno je bilo u Kijevu gdje je viđeno čak šest golova. U prvom susretu Club Brugge slavio je s 1:0, a ovdje je Dynamo tražio preokret. Međutim nije do njega došao. Poveo je u 93. minuti 3:2 nepotrebnim autogolom Mechelea, ali Opelnda dvije minute kasnije poravnava na 3:3 i zaključuje priču. Matej Mitrović ostao je na klupi svih 90 minuta.

Basaksehir je nakon poraza 1:0 u prvom susretu, poražen i u Pireju samo s 2:0. Olympiakos je bio bolji i odnio je pobjedu golovima Semeda i Valbuene.

Crvena zvezda je pomogla Dinamu eliminacijom Kopenhagena u borbi za ulazak u jakosnu skupinu više. U susretu u kojem su Beograđani bili u podređenom položaju i požrtvovno se branili, vodili su od 17. minute golom Boakyea, ali N'Doye je u 45. minuti poravnao. Kako pogodaka više nije bilo, odluka je paka s 11 metara. Trebalo je čak 11 serija, domaćin pritom čak šest puta nije bio precizan te je kažnjen.

Za još jedno iznenađenje pobrinuo se LASK koji je s 3:1 bio bolji od Basela. U Švicarskoj je slavio s 2:1, Basel je pokušao odgovoriti u Austriji, ali nije uspio. Poveo je domaćin preko Ranftla da bi u 80. minuti Ademi poravnao na 1:1. U završnici su Švicarci pokušali doći do pogotka, nisu uspjeli i Goiginger i Raguž na drugoj strani zabijaju za 3:1.

Šokiran je i Porto koji je ispao od Krasnodara iako je u prvom susretu stigao do pobjede u gostima 1:0. U Portu je već u 34. minuti bilo 3:0 za Krasnodar zahvaljujući dva gola Sulejmanova i jednim Vilhene. U drugom dijelu Ze Luis i Diaz smanjili su na 3:2, pritisnuo je Porto do kraja, međutim nije uspio poravnati.

Još jedno iznenađenje priredio je Cluj koji je izbacio Celtic. U Rumunjskoj je bilo 1:1, a onda totalni kaos u Glasgowu. Deac je doveo goste u vodstvo da bi Celtic došao do preokreta. U 76. minuti Christie ga je doveo u vodstvo 3:2, ali deset minuta prije kraja Omrani je izjednačio da bi duboko u sudačkoj nadoknadi svaku nadu Celtica ubio Tucudean. Damjan Đoković odradio je cijelu utakmicu za goste.

Ajax je od favorita preživio i to pobjedom 3:2 protiv PAOK-a. Josip Mišić kod gostiju igrao ej od 82. minute i nije bilo drame kao što i rezultat sugerirao.

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

APOEL1:2Qarabağ
PAOK2:2Ajax
Dinamo1:1Ferencvaros
Club Brugge1:0Dynamo Kijev
Crvena zvezda1:1København
Krasnodar0:1Porto
Basaksehir0:1Olympiakos
Basel1:2LASK
CFR Cluj1:1Celtic
Maribor1:3Rosenborg
Qarabağ0:2APOEL
Rosenborg3:1Maribor
Dynamo Kijev3:3Club Brugge
København5:6 **Crvena zvezda
Ferencvaros0:4Dinamo
Ajax3:2PAOK
LASK 3:1Basel
Olympiakos2:0Basaksehir
Celtic3:4CFR Cluj
Porto2:3Krasnodar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!