Tenis

Donna Vekić još jednom održala lekciju velikoj Viktoriji Azarenki

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.08.2019.
Donna Vekić još jednom održala lekciju velikoj Viktoriji Azarenki
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u osminu finala turnira u Cincinnatiju! Vekić je drugi put u svega desetak dana svladala Viktoriju Azarenku, ovaj put sa 6:2, 7:5...

Odličan posao odradila je Donna Vekić u dosadašnjem dijelu turnira. Upisala je dvije pobjede u dva seta, svladala je na startu Katerinu Siniakovu, a zatim i Viktoriju Azarenku.

Vekić može biti zadovoljna i svojom igrom i rezultatima, a Azarenku, bivšu najbolju igračicu svijeta, dva puta glatko je svladala u kratkom roku.

Kao i u prošlom meču u San Joseu, postavila se autoritativno i vrlo brzo stvorila je visoku prednost. Ušla je u meč s 4:0 i do kraja seta nije dopustila Azarenki povratak. Imala je Bjeloruskinja jednu break loptu, ali nije je iskoristila.

I u drugom setu Donna je dominirala te od rane faze bila u prednosti. Povela je s 3:1, no Azarenka se sredinom seta ipak uspjela vratiti i poravnati na 4:4. Završnica je ipak otišla na stranu Vekić koja je kod 5:5 napravila break i nakon toga mirno odservirala za set i meč.

U osmini finala igrat će protiv Venus Williams s kojom se susrela samo jednom i to 2016. godine u Wimbledonu gdje je Venus bila bolja sa 7:6, 6:4.

Cincinnati, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!