Košarka

Argentina odradila trening protiv vrlo skromne Južne Koreje

Branimir Korać • subota, 31.08.2019.
Argentina odradila trening protiv vrlo skromne Južne Koreje
Foto: EPA

Još jedan favorit pokazao je kolika je razlika između onih koji se bore za nokaut fazu i onih s dna poretka. Južna Koreja je svakako jedan od takvih protivnika i Argentina je lakoćom slavila 95:69...

Konačnih 95:69 moglo je biti i daleko uvjerljivije da je bilo potrebno. Tolika je razlika u kvaliteti između Argentine i Južne Koreje. Argentinci su bili šuterski vrlo raspoloženi, ubacili su 17 trica iz 31 pokušaja, ali i ostavili dojam da su mogli još više "odmagliti" da je bilo potrebe.

Južna Koreja nema kvalitete za nešto više, jako teško se nosila s Argentinom i trebat će joj čudo da uopće uhvati i jednu pobjedu u ovoj skupiti tim više što su tu još i Rusija i Nigerija koje su definitivno kvalitetnije od azijske reprezentacije.

Već u prvoj četvrtini Argentina je ostvarila dvoznamenkastu razliku i poslije toga podizala je prednost i rutinski odrađivala posao. Svi igrači su dobili minutažu, a da pritom rezultat nije trpio.

Zanimljivo Argentina je završila susret s boljim šutom i više ubačaja za tricu nego za dvicu. Za tri poena šutirala je 17/31, a za dvicu 16/46.

Najefikasniji bio je Nicolas Laprovittola sa 17 poena (5/11 trica) dok ga je pratio legendarni i neuništivi Luis Scola s 15 poena i devet skokova.

Kod Južne Koreje Ra Gun-ah, inače pravim imenom Ricardo Ratliffe, ubacio je 31 poen uz 15 skokova dok je Junghyun Lee dodao 15 poena i sedam asistencija.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rusija82:77Nigerija
Argentina95:69Južna Koreja
1Argentina 30+47
2Rusija 21+11
3Nigerija 12+24
4Južna Koreja 03-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!