Nogomet

Branitelj naslova poražen u Napulju, golijada u Salzburgu

Petar Jenjić • utorak, 17.09.2019.
Branitelj naslova poražen u Napulju, golijada u Salzburgu
Foto: EPA

Odigrane su još tri utakmice prvog kola Lige prvaka. Borussia Dortmund i Barcelona odigrali su bez golova, Liverpool je u obranu naslova krenuo porazom kod Napolija, dok smo pravu golijadu vidjeli u Salzburgu gdje je istoimeni domaćin svladao Genk...

Borussia Dortmund - Barcelona 0:0

U novu sezonu krenuli su i Borussia Dortmund i Barcelona, a prvi dvoboj odigran je bez pogodaka. Više će za tim žaliti domaćin koji je imao više šansi tijekom susreta.

Jako dobru priliku imao je Marco Reus polovicom igre prvog poluvremena, imao je samo Ter Stegena, međutim, njegov je udarac uspio zaustaviti vratar Barcelone.

Katalonska momčad kroz prvih 45 minuta standardno je više imala loptu u svom posjedu, no nije ozbiljnije uspijevala ugroziti Burkija, a na to možemo i nadovezati vrlo dobru igru posljednje linije, posebno Hummelsa.

Na otvaranju nastavka prilika za Barcelonu, blizu je bio Suarez koji je prošao po desnom krilu, ali je domaći vratar dobro zatvorio kut.

I onda je u 55. minuti najbolju priliku na susretu propustila Borussia. Semedo je skrivio prekršaj nad Sanchom u kaznenom prostoru, njemačka momčad dobila je najstrožu kaznu, no Reusov udarac obranio je Ter Stegen.

Još nekoliko prigoda za postizanje pogotka imala je Borussia, a najbolja je bila ona Brandta koji je sjajno pucao u 77. minuti, ali je pogodio gredu.

Ivan Rakitić odigrao je posljednjih pola sata za Barcelonu.

Napoli - Liverpool 2:0

Branitelj naslova Liverpool nije dobro krenuo u novu sezonu. Teško gostovanje kod Napolija nije uspio odraditi prema zamislima. Talijanska momčad iskoristila je svoje šanse u završnici susreta te slavila s 2:0.

Obje momčadi igrale su dobro kroz prvo poluvrijeme, Napoli je bolje krenuo, a Liverpool igrao bolje u ostatku. Talijanska momčad posljednji je udarac u prvom dijelu uputila još u 19. minuti. Pokušavao je Ruiz, nakon toga je Lozano poentirao, no pogodak je poništen zbog zaleđa.

S druge strane, dobru je šansu imao Sadio Mane, no Meret je bio siguran. Nakon toga glavom je pucao i Firmino, no malo je nedostajalo od okvira gola.

Šanse su imale obje momčadi u drugom poluvremenu, no vratari su se ponovno iskazali. Tako je pokušaj Driesa Mertensa obranio Adrian, da bi na drugoj strani i Salahov pokušaj bio zaustavljen.

Dvije dobre šanse nakon toga ponovno je imao Mane, no kazna je stigla na drugoj strani kada je domaćin dobio penal. Siguran je izdvođač bio Mertens.

Do kraja susreta Napoli je uspio poentirati još jednom. Slabo je reagirao Van Dijk, loptu je uzeo Llorente, a Adrian nije ništa mogao učiniti.

Dejan Lovren odgledao je cijelu utakmicu s klupe za pričuve.

Salzburg - Genk 6:2

Pravu golijadu vidjeli smo na utakmici Salzburga i Genka gdje je austrijska momčad na najbolji mogući način krenula u novu sezonu. Stigla je do pobjede od 6:2, u susretu u kojem smo šest golova vidjeli u prvom poluvremenu.

Sve je krenulo već u drugoj minuti preko Erlinga Brauta Halanda koji je iskoristio proigravanje Takumija Minamina. Mreže su mirovale sljedeće 32 minute, a onda smo od 34. pa do kraja poluvremena vidjeli čak pet golova.

Prvo se ponovno u strijelce upisao Haland. Hee-Chana Hwang ukrao je loptu protivničkom braniču i proigrao suigrača koji nije imao težak posao. Asistent za drugi gol upisao se zatim i u strijelce u vrlo sličnoj situaciji.

Gosti smanjuju zaostatak u 40. minuti kada je nakon gužve u šesnaestercu do lopte stigao Jhon Lucumi i pogodio pod gredu. Salzburg nije ostao dužan i do kraja poluvremena postigao dva gola. Prvo je u 45. minuti svoj hat-trick kompletirao Haland.

Sa svojih 19 godina i 58 dana postao je treći najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao tri gola na jednoj utakmici. Ispred njega samo su Raul i Wayne Rooney.

U drugoj minuti nadoknade Dominik Szoboszlai najbolje je reagirao na ubačaj Hwanga i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Genk je svoj drugi pogodak postigao u 52. minuti kada je Mbwana Samata glavom skrenuo loptu u mrežu. Na četiri gola razlike domaćin vraća u 66. minuti, kombinirali su Zlatko Junuzović i Andreas Ulmer, a potonji je nakon toga poentirao.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Salzburg6:2Genk
Napoli2:0Liverpool
1Liverpool 613:8+513
2Napoli 611:4+712
3Salzburg 616:13+37
4Genk 65:20-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!