Tenis

Barty i Osaka očekivano u finalu Pekinga

Jan Šneler • subota, 05.10.2019.
Barty i Osaka očekivano u finalu Pekinga
Foto: EPA

Ove subote odigrana su oba polufinalna ogleda WTA turnira u Pekingu, a u borbu za naslov ići će Ashleigh Barty i Naomi Osaka...

Poznat je finalni par na WTA turniru u Pekingu. Za naslov u kineskoj prijestolnici borit će se vodeća tenisačica svijeta Ashleigh Barty i četvrta nositeljica Naomi Osaka. One su bile bolje od Kiki Bertens i Caroline Wozniacki.

Barty nije imala toliko lagan posao iako se očekivao njen ulazak u finale. U prvom setu glatko je riješila Bertens te već u drugom gemu došla do breaka. Do kraja prvog seta nije ispustila niti jedan gem te je sa 6:3 došla do vodstva. U nastavku ipak drugačija priča.

Sada Bertens dolazi do breaka u drugom gemu kojeg sjajno čuva do kraja seta i s jednakih 6:3 dolazi do izjednačenja. U trećem setu vidjeli smo pravu borbu. Čak četiri breaka, puno preokreta i konačno tie-break u kojemu je uspješnija bila Australka i s 9:7 došla do slavlja u 13. igri.

U drugom polufinalnom meču nije bilo toliko preokreta. Osaki je trebalo manje od 90 minuta da dođe do finala protiv danske tenisačice. U prvom setu Wozniacki je pružala dobar otpor, imala čak i jednu break loptu, ali breakom u devetom gemu Osaka radi razliku i sa 6:4 dolazi do vodstva.

U nastavku meča već u prvom gemu Japanka radi break, ponavlja isto u petom gemu i više povratka nije bilo za Wozniacki. Wozniacki je pokušala nešto u posljednjem gemu, imala tri break šanse, ali nije uspjela i Osaka je slavila sa 6:2.

WTA Peking, polufinale:
Ashleigh Barty (AUS, 1) - Kiki Bertens (NIZ, 8) 6:3 3:6 7:6(7)
Naomi Osaka (JAP, 4) - Caroline Wozniacki (DAN, 16) 6:4 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!