Košarka

Prvi hrvatski dvoboj: Šarić najbolji skakač u pobjedi Sunsa, Hezonja odigrao skromnije

Petar Jenjić • nedjelja, 13.10.2019.
Prvi hrvatski dvoboj: Šarić najbolji skakač u pobjedi Sunsa, Hezonja odigrao skromnije
Foto: EPA

Phoenix Sunsi svladali su Portland Trail Blazerse u utakmici predsezone sa 134:118, a među boljima u pobjedničkim redovima bio je Dario Šarić...

Do druge pobjede u predsezone, u ukupno trećoj utakmici, stigli su Phoenix Sunsi koji su gostovali kod Portland Trail Blazersa te slavili sa 134:118.

Bio je to i dvoboj između dvojice Hrvata koji su ovog ljeta promijenili sredinu. I Mario Hezonja i Dario Šarić odigrali su svoje role, a nešto bolji ipak je bio Šarić koji je odnio pobjedu.

Sunsi su potpuno zasluženo stigli do pobjede, a tijekom cijelog susreta zaostajali su tek jednom, i to početkom druge četvrtine. Ostatak utakmice pripao je gostujućoj momčadi koja je u posljednjoj četvrtini imala i 21 poen prednosti.

Gosti su ubacili čak 24 trice iz 45 pokušaja, a predvodio ih je Kelly Oubre Jr. s 19 poena, dok su po 18 koševa dodali Tyler Johnson i Cameron Johnson.

Svoje vrijeme imao je i Dario Šarić koji je bio prvi skakač s osam skokova (uz Skala Labissiera kod Blazersa), a dodao je 13 poena (2/5 za dva, 3/3 za tricu), dvije asistencije i ukradene lopte za nešto manje od 23 minute na terenu.

C.J. McCollum s 27 poena bio je najbolji kod Blazersa za koje je Mario Hezonja dodao šest poena (3/4 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 0/1), šest skokova i pet asistencija za 20 minuta u igri.

NBA predsezona:
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 118:134

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!