Nogomet

Dinamov obračun točno u podne: "Budemo li zaigrali kako znamo, možemo tražiti svoju šansu"

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • ponedjeljak, 21.10.2019.
Dinamov obračun točno u podne: "Budemo li zaigrali kako znamo, možemo tražiti svoju šansu"
Foto: Pixsell

Osim što Dinamova najbolja momčad u utorak u večernjem terminu igra u Ligi prvaka protiv Šahtara, točno u podne u akciji će biti i mlada Dinamova momčad u Ligi prvaka mladih...

Bit će to okršaj baš po uzoru na stari hollywoodski klasik – točno u podne! Razlika je tek u tome što ovdje nije riječ o divljem zapadu i westernu već o ponešto drukčijoj, istočnjačkoj inačici. U utorak točno u podne u Ukrajini sučelit će se juniorske momčadi Šahtara i Dinama u 3. kolu C skupine UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih. Nadamo se samo da nije sugestivno što je naslovnu glazbu za kultni western Točno u podne skladao upravo – Ukrajinac Dimitrij Tjomkin. Štoviše, vjerujemo da ćemo gledati slavljenički ples plavih po – Jovićevićevim notama.

Pobjeda protiv Atalante i remi u gostima kod Manchester Cityja u Ligi prvaka, a usput i pobjeda protiv Villarreala u Engleskoj u Premier League International Cupu... Mlada Dinamova momčad pod paskom trenera Igora Jovićevića i dalje blista na međunarodnoj sceni. Unatoč svojevrsnoj smjeni generacija, unatoč osjetnim promjenama u momčadi Jovićevićeva je družina i ove sezone nastavila s dopadljivim igrama kakve su ih prošle sezone lansirale do četvrtfinala Lige prvaka mladih i do finala PL International Cupa. Prvo sljedeće iskušenje čeka ih, dakle, u utorak u podne po hrvatskom vremenu u Visokiju, predgrađu Harkiva.

Mlada momčad Šahtara bit će domaćin u Visokiju, u trening bazi Metalista iz Harkiva, i pritom će morati juriti sva tri boda. U prvim dvjema utakmicama „rudari“ su poraženi u Ukrajini protiv Manchester Cityja koji je slavio s 3:1 da bi potom u gostima protiv Atalante odigrali 2:2. U gornjem dijelu ljestvice su Manchester City i Dinamo sa po četiri boda, dok Atalanta i Šahtar imaju po jedan.

"Respektabilna su momčad koju čine vrhunski pojedinci. Uostalom, Šahtar ima mogućnost kupovati najbolje igrače na tamošnjem tržištu. Ovaj put imaju imperativ pobjede jer ih jedino to drži u igri za plasman dalje. Dakle, sigurno će zaigrati s punim žarom, a na nama je da im odgovorimo tako što ćemo se postaviti čvrsto i hrabro. Budemo li zaigrali kako znamo, možemo tražiti svoju šansu, pogotovo zato što su oni pod imperativom pobjede. Svjesni smo svoje kvalitete, moramo biti hrabri, ovakve su utakmice poseban izazov da se pokažemo u najboljem svjetlu", istaknuo je trener Jovićević.

Za momčad jedino ne konkurira ozlijeđeni Dino Kapitanović.

"U Ukrajinu idemo u dobrom raspoloženju, uvjeren sam u pravu borbu. Uostalom, i u nedjelju smo odigrali pravu utakmicu protiv Kustošije u Drugoj HNL gdje smo postigli pogodak za pobjedu u zadnjoj sekundi. Evo, možemo reći da nam se sad „vratilo“ ono od ranije kad smo poneke bodove gubili baš u zadnjim sekundama. Neki su se igrači nametnuli i u toj, nedjeljnoj utakmici. U svakom slučaju, mislim da imamo dovoljno argumenata da vjerujemo u pobjedu u Ukrajini", zaključio je trener Jovićević.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!