Nogomet

Bjelica: "Kao što smo srušili druge statistike, tako želimo srušiti i ove loše rezultate s Ukrajincima"

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • ponedjeljak, 21.10.2019.
Bjelica: "Kao što smo srušili druge statistike, tako želimo srušiti i ove loše rezultate s Ukrajincima"
Foto: FaH

Dinamo spremno dočekuje dvoboj protiv Šahtara, neće biti jednostavno, ali Emir Dilaver i Nenad Bjelica vjeruju da Modri mogu do velikog rezultata...

Hrvatski klubovi protiv ukrajinskih nisu do sada pobjeđivali; u 10 posljednjih utakmica upisali su osam poraza i dva remija.

"Kao što smo srušili druge statistike i rekorde prije, tako želimo srušiti i ove loše rezultate. Znamo da igramo protiv vrlo kvalitetne i talentirane momčadi i da će biti teško. Vjerujemo u sebe i u to da možemo sutra biti bolja momčad", rekao je trener Nenad Bjelica kao odgovor na prvo pitanje novinara.

Komentar na protivnika, Šahtar?

"Svjesni smo snage ukrajinskog nogometa i Šahtarove kvalitete. Svake godine igraju Ligu prvaka i to govori koliko su jaki. Imaju igrače koji su talentirani, nositelji su igre u ukrajinskoj reprezentaciji. Imaju i Brazilce, a znamo kakvi su to igrači. Svjesni smo njihove jačine, ali svjesni smo i svoje snage. Vjerujemo u dobru utakmicu. Dobro se prezentiramo u europskim utakmicama, tako je bilo prošle sezone, a vjerujem da će tako biti i sutra."

Tko je najopasniji u momčadi Šahtara?

"Cijela je ofanziva opasna, sve su to vrhunski nogometaši. Imaju u ekipi pregršt odličnih nogometaša, a imaju i nekoliko mladih igrača koji su izuzetno opasni. Čini mi se da je Taison njihov najvažniji igrač i morat ćemo obratiti posebnu pozornost na njega."

Trener Šahtara je na konferenciji rekao da su gledali više snimki Dinama i proučili sve sustave igre te da jako dobro znaju sve što Plavi mogu pripremiti:

"Ne sumnjamo u to da su nas dobro analizirali. Imaju u Hrvatskoj i ovdje puno ljudi koji puno znaju o Dinamu. Imamo prepoznatljiv stil s jedne strane, a s druge strane ekipa smo koja može mijenjati sistem igre i prije početka utakmice, ali i tijekom susreta. To smo pokazali u europskim utakmicama i u prvenstvu. Vidjet ćemo postoji li još neki sistem s kojim možemo iznenaditi Šahtar sutra. Razmišljamo samo o ovoj utakmici, moguća su maksimalna tri boda sutra i borit ćemo se za ta tri boda. Samo o tome razmišljamo."

"Tako kako Šahtar dominira u ukrajinskom prvenstvu, tako mi dominiramo u hrvatskom nogometu i prvenstvu. Analizirali smo njihove utakmice iz prvenstva, ali i europske - utakmice gdje su igrali protiv jačih ekipa ili protiv ravnopravnih. Ipak, ovdje su superiorni svima pa je teško raditi analizu, ali i to smo uzeli u obzir. Vjerojatno su oni gledali i naše europske susrete, vidjeli kako smo se ponašali i po tome će raditi svoju analizu."

Emir Dilaver najavio je utakmicu u Harkivu:

"Imat ćemo dosta posla, to znamo. Znamo da su kvalitetna momčad, ali spremni smo na to. Gledali smo kako igraju i pripremili smo se - rekao je Dilaver pa se osvrnuo još kratko na posljednju utakmicu: - Bili smo malo impresionirani u Manchesteru. Koji je to nivo, po stadionu, po svemu... ali možemo se nositi s ovakvim ekipama, puno smo puta to dokazali. S Atalantom i Šahtarom - u to sam siguran. Radit ćemo na tome i na tome ćemo rasti pa ćemo vidjeti dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!