Tenis

Donna Vekić krenula porazom na Elite Trophyju u Zhuhaiju

Branimir Korać • utorak, 22.10.2019.
Donna Vekić krenula porazom na Elite Trophyju u Zhuhaiju
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela doći do pobjede na startu Elite Trophyja u Zhuhaiju. U prvom kolu svoje skupine poražena je od Kiki Bertens i značajno umanjila šanse za prolaz...

Donna Vekić upisala je poraz na startu turnira u Zhuhaiju i tako se dovela u vrlo tešku situaciju. Do polufinala može samo u slučaju pobjede protiv Dajane Jastremske, a Jastremska mora svladati Kiki Bertens i tu će biti potrebna matematika.

Vekić protiv Bertens bila je posve ravnopravna u prvom setu, ali drugi set bio je druga priča i Vekić je tu imala problema. Uzela je samo dva gema, ušla je u set sa zaostatkom 5:0, vratila je jedan od tri breaka, ali nije uspjela više od toga.

Donna je imala dobro otvaranje meča, povela je s 2:0 i držala break do sredine prvog seta kada se Bertens vraća. Odmah nakon toga Vekić je imala 0:40 što ne koristi i set je otišao u tie-break. Tamo je Vekić pala u završnici i izgubila set sa 7:5.

U drugom setu uspjela je smanjiti ogroman zaostatak i možda si pomoći u nekim krugovima, ali tu se opet mora dosta toga poklopiti.

Vekić u svakom slučaju mora dobiti Jastremsku u dva seta i pritom Bertens ne smije uzeti niti set Jastremskoj. I tek onda u priču će ući zbrajanje gemova.

Elite Trophy, prvo kolo:
Kiki Bertens (Nizozemska) - Donna Vekić (Hrvatska) 7:6(5), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!