Nogomet

Dinamo može i sa Šahtarom, Modrima veliki bod u Harkivu!

Jan Šneler • utorak, 22.10.2019.
Dinamo može i sa Šahtarom, Modrima veliki bod u Harkivu!
Foto: Pixsell

Dinamo je odigrao odličnu utakmicu u trećem kolu Lige prvaka u Harkivu protiv Šahtara, nije bio daleko niti od pobjede, ali na kraju se zadovoljio remijem 2:2...

Treće kolo Lige prvaka Dinamu je donijelo gostovanje kod Šahtara iz Donecka, a nakon susreta u Harkivu, Modri odlaze s bodom u džepu. To je već četvrti bod Dinama u ovosezonskoj Ligi prvaka, a ta činjenica znači da Modri pred susret sa Šahtarom na Maksimiru dolaze kao sigurno drugi i s velikim šansama za nokaut fazu Lige prvaka.

Dinamo je počeo susret potpuno drugačije od onog sraza u Manchesteru. To je bilo i za očekivati, a izgleda kao da su domaći bili iznenađeni visokim pritiskom Modrih. Bilo je nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali niti jedna momčad nije stekla potpunu kontrolu nad posjedom.

Nažalost, Dinamo je primio pogodak iz prve ozbiljnije prilike Šahtara. Marlos je lijepo proigrao Jevhena Konopljanku koji koristi statičnost Dinamove obrane i lakoćom pogađa za vodstvo domaćih. Dinamo nije potonuo primljenim pogotkom već je naprotiv nastavio s dobrom igrom.

Takav pristup donio je Modrima izjednačenje. Prvo su u 22. minuti solidne šanse imali Mario Gavranović i Mislav Oršić, da bi u 25. minuti Oršić i Dani Olmo donijeli Dinamu pogodak. Oršić je lijepo probio po lijevoj strani, ubacio u peterac gdje je utrčao Olmo i skrenuo loptu za 1:1.

Nakon dva rana pogotka, uslijedilo je nešto mirnije razdoblje u kojem se vodila borba na sredini terena. Ipak, Dinamo je u posljednjim minutama bio hrabar, pokušavao prema naprijed i imao još jednu sjajnu priliku u 37. minuti. Oršić je nažalost preslabo primio loptu u vrlo dobroj situaciji i Šahtar se uspio obraniti.

Poluvrijeme je završilo neriješenim ishodom, ali Dinamo je pokazao odličnu igru i napadački daleko kreativniju od domaćeg i favoriziranog Šahtara. Nastavak susreta bio je vrlo buran. Već u 50. minuti Oršić se mogao upisati u strijelce i to fenomenalnim pogotkom. Na svojoj polovici Oršić je uzeo loptu, prešao dvojicu čuvara, sjurio se prema Andriju Pjatovu te prešavši još jednog braniča silovito pogodio stativu.

Odbijena lopta dolazi do Olma koji lijepo puca, ali ukrajinski vratar vršcima prstiju odbija loptu u korner. Upravo je korner, iako onaj u 57. minuti donio Dinamu vodstvo. Što se događalo u glavi Pjatova teško je reći, ali suludim startom s leđa kojeg se ne bi posramili UFC borci, vratar Šahtara ruši Gavranovića.

Antonio Mateu Lahoz odmah je pokazao na bijelu točku, a VAR je samo potvrdio odluku španjolskog suca. Pjatov je dobio žuti karton, iako objektivno mogao je dobiti i crveni karton za beskrupulozni prekršaj. No za Dinamo najvažnija je bila Oršićeva mirna realizacija kaznenog udarca i vodstvo od 2:1 pola sata do kraja.

Bilo je jasno da će se Dinamo malo povući nakon postignutog pogotka jer je Šahtaru ovo bio rezultat koji domaćima nikako nije odgovarao. Nenad Bjelica morao je izvaditi i Gavranovića umjesto kojeg je ušao Bruno Petković, a zbog lakše ozljede izašao je u 68. minuti i Arijan Ademi umjesto kojeg je zaigrao Amer Gojak.

Nažalost, umor pojedinih Dinamovih igrača i brzina domaćih donijela je Šahtaru pogodak. U 75. minuti, Petar Stojanović malo je "zaspao", iza leđa mu se sjurio Dodo koji bez problema zaobilazi Dominika Livakovića i zabija za 2:2. Izjednačujući pogodak malo je šokirao Modre i probudio domaću publiku, ali još uvijek Šahtar nije uspijevao lako probiti Dinamovu obranu.

Modri se nisu potpuno povukli nego su probali iz kontranapada doći do novog vodstva. To im je umalo pošlo za rukom u 89. minuti. Olmo se sjurio po desnoj strani, Oršić je u sredini ostao pokriven, a mladi Španjolac puca u prvi kut i nažalost pogađa okvir gola.

Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo Zagreb Rezultati uživo

Bjelica je do kraja odlučio potrošiti još malo vremena, ušao je i Luka Ivanušec, a Lahoz po isteku tri minute nadoknade pokazao igračima put prema svlačionici. Sjajan remi za Dinamo, iako ako ćemo sagledati cijeli susret i broj odličnih prilika, Šahtar može biti također zadovoljan konačnim ishodom.

Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo Zagreb Rezultati uživo

Liga prvaka, 3. kolo:
Šahtar - Dinamo 2:2

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Club Brugge0:5PSG
Galatasaray0:1Real Madrid
1PSG 617:2+1516
2Real Madrid 614:8+611
3Club Brugge 64:12-83
4Galatasaray 61:14-132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!