Rukomet

Hrvatska poražena u Hannoveru, Quenstedt obranio Matanoviću sedmerac za remi

Branimir Korać • subota, 26.10.2019.
Hrvatska poražena u Hannoveru, Quenstedt obranio Matanoviću sedmerac za remi
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i drugi poraz u prijateljskim susretima s Njemačkom. Nakon što je izgubila u Zagrebu s golom razlike, isto je bilo i u Hannoveru...

Hrvatska nije uspjela uzvratiti Njemačkoj za poraz u prvom susretu u Zagrebu. U Hannoveru je odigrala vrlo dobru utakmicu, čak i bolju nego u Zagrebu, ali Njemačka je ipak odnijela pobjedu 24:23. Na isteku vremena Hrvatska je mala priliku za poravnanje, ali Dario Quenstedt obranio je sedmerac Vladi Matanoviću.

Nije upisana pobjeda, ali Lino Červar nije bio nezadovoljan, ali nije imao niti razloga za neko nezadovoljstvo. Isprobao je neke igrače, neke nove je dobio, a Hrvatska je odigrala dvije potpuno ravnopravne utakmice s elitnim protivnikom, a oba susreta mogla su otići i na drugu stranu.

U odličnoj atmosferi i punoj dvorani u Hannoveru, Hrvatska je odradila jako dobro prvo poluvrijeme gdje je Njemačka bila bez odgovora ponajprije na hrvatsku obranu.

Na odmoru je bilo 13:11 za Hrvatsku, moglo je biti i uvjerljivije s obzirom da je Hrvatska na ulasku u zadnju minutu vodila 12:9, s dva brza gola Juliusa Kühna Njemačka se približila, ali Luka Cindrić zabija praktički sa zvukom sirene za plus dva.

U drugom poluvremenu Njemačka je napravila vrlo brzo seriju 5:0 i povela je 17:14 nakon čega je uspješno kontrolirala najveći dio drugog poluvremena.

U 55. minuti Hrvatska se vratila u igru golom Matanovića za 22:22, Kohlbacher je vratio Njemačku u prednost, ali Luka Stepančić još jednom je poravnao minutu i sedam sekundi prije kraja.

U zadnjih 20 sekundi Kai Häfner zabio je za 24:23, u zadnjem napadu Drux radi prekršaj iz prostora i dosuđen je sedmerac. Izveo ga je Matanović, ali Quenstedt je obranio.

Bez obzira na ovaj promašaj, Matanović je definitivno jedna od najsvjetlijih točaka u ova dva dvoboja, u ovom susretu zabio je četiri gola, a po pet su dodali Stepančić i Cindrić. Kod Njemačke šest golova postigao je Uwe Gensheimer.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!