Košarka

Hezonja pružio doprinos u preokretu Blazersa u Dallasu, Lillard, CJ i Challenge za pobjedu

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.10.2019.
Hezonja pružio doprinos u preokretu Blazersa u Dallasu, Lillard, CJ i Challenge za pobjedu
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi upisali su pobjedu na gostovanju kod Dallas Mavericksa 121:119, a Mario Hezonja dobio je priliku s klupe te bio drugi skakač momčadi. Šuterski nije bio pravi, ali ipak je dao svoj doprinos u ovoj pobjedi...

Mario Hezonja upisao je s Portland Trail Blazersima drugu pobjedu ove sezone. Ubilježena je u gostima kod Dallas Mavericksa koji su se pokazali u vrlo dobrom svjetlu, posebno suradnja Kristapsa Porzingisa i Luke Dončića koji imaju potencijala postati možda i najubojitiji duo lige.

Hezonja je dobio priliku s klupe i igrao je 25 minuta te za to vrijeme upisao četiri poena (2/6 za dva, 0/1 za tri) čemu je dodao osam skokova, dvije asistencije te po jednu osvojenu loptu i blokadu.

Blazersi su dosta loše krenuli u utakmicu dok je s druge strane Dallas izgledao nezaustavljivo Kod Portlanda je u početku tek Rodney Hood izgledao dobro, u drugoj dionici pridružio mu se i CJ McCollum, a u drugom poluvremenu i Damian Lillard. Kada su se već trojica podigla na višu razinu, Portland se vratio u utakmicu.

Dončić i Porzingis su od početka susreta stvarali probleme, imali su puno rješenja i bilo ih je teško zaustaviti. U prvoj četvrtini osim njih jako dobar bio je i Maximilian Kleber koji je brzo dogurao do 12 poena.

Ključna je bila treća dionica u kojoj se Portland vratio iz zaostatka koji je tijekom susreta iznosio i 18 razlike.

U završnici susreta Blazersi su poveli polaganjem Lillarda 26.8 sekundi prije kraja nakon čega Dončić promašuje tricu. Skok u napadu uhvatio je Finney-Smith, Lillard mu izbija loptu, ali dosuđen je prekršaj. Terry Stotts zatražio je Challenge, odluka je promijenjena i Blazersi dolaze do lopte.

5.5 sekundi prije kraja Kent Bazemore ubacuje prvo slobodno bacanje za 121:119, drugo promašuje, Dončić hvata skok, a Tim Hardaway promašuje dalekometnu tricu za pobjedu.

CJ McCollum ubacio je 35 poena uz šest skokova, Lillard je dodao 28 poena i pet asistencija, Hood 20 poena i šest skokova, a Hassan Whiteside je uhvatio 14 skokova. Loša vijest za Portland je raniji izlazak Zacha Collinsa zbog ozljede ramena u trećoj dionici.

Kod Dallasa Porzingis je završio s 32 poena, devet skokova i pet asistencija, Luka Dončić dodao je 29 poena, 12 skokova i devet asistencija.

NBA:
Dallas Mavericks - Portland Trail Blaters 119:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!