Košarka

Vrijednosnice Osijek gostuju u Splitu: "Dolazimo rasterećeno, svjesni da je Split favorit, ali probat ćemo nešto izvući"

Branimir Korać • subota, 09.11.2019.
Vrijednosnice Osijek gostuju u Splitu: "Dolazimo rasterećeno, svjesni da je Split favorit, ali probat ćemo nešto izvući"

Košarkaši Splita na Gripama dočekuju Vrijednosnice Osijek i očekuju pobjedu. Osječani dolaze svjesni kako su u statusu autsajdera, ali pokušat će ipak iznenaditi...

Dva kluba koja igraju u ritmu "srijeda-subota" sastaju se u sedmom kolu hrvatskog prvenstva. Split na svom parketu dočekuje momčad Vrijednosnica Osijek.

Splićani su u ovom susretu favoriti, ali gosti ne dolaze s bijelom zastavom. Ovaj put ne dolaze izravno s nekog Alpe Adria gostovanja i ipak će biti za nijansu svježiji nego što bi to ranije bio slučaj.

"Dva puta smo putovali za Češku i dolazili iscrpljeni od puta. Sada dolazimo odmorniji, rasterećeno i svjesni kako je Split favorit, ali vidjet ćemo možemo li što iz ovog izvući", kaže trener Vrijednosnica Domagoj Kujundžić za Sportnet.

Osječani su okupili vrlo mladu momčad koja jasno mora imati oscilacije.

"Uvjerljivo smo najmlađa momčad u ligi sastavljena od puno igrača uglavnom 19-20 godina starosti koji moraju igrati praktički non stop. Jedini problem nam je kratka klupa, ubacili smo još par juniora kojima treba vremena i još nisu posve spremni da uskoče na kvalitetniji način. Potrebno im je vremena i stavljali smo ih u igru kroz Alpe Adria kup."

Alpe Adria kup nije loše natjecanje koje bi se ipak moglo malo bolje posložiti.

"Kvaliteta nije loša, loše je to što je organizacija ostavljena klubovima. Klubovi određuju suce pa nam tako u Češkoj sude Česi i slično. Baš smo protiv Dečina bili žestoko oštećeni. Putovanja su također daleka, prije Dubrave smo prešli 1900 kilometara i praktički iz kombija istrčali na parket. Normalno da u takvim uvjetima ne možete biti pravi", dodaje Kujundžić.

Na ovo gostovaje dolazi bez dalekog putovanja u Češku, ali i bez Turalije koji će nedostajati u rotaciji pod košem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!