Košarka

I Pelicansi se osladili protiv Warriorsa, LeBron sredio Hawkse, prekinut niz Celticsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.11.2019.
I Pelicansi se osladili protiv Warriorsa, LeBron sredio Hawkse, prekinut niz Celticsa
Foto: EPA

U NBA ligi noćas je odigrano pet utakmica u kojima nije bilo hrvatskih igrača, uzbuđenja nije nedostajalo, a najneizvjesnije bilo je u Sacramentu...

Golden State Warriorsi ostaju zabetonirani za dno lige, a sada su na omjeru 2-12. Nakon silnih problema s ozljedama jednostavno nisu dovoljno kvalitetni i konkurentni ostatku lige i porazi se redaju- Noćas su ih svladali i New Orleans Pelicansi i to sa 108:100.

Pelicansi su se raspucavali, ispucali više šuteva za tri nego za dva poena, a postotak za tricu bio je na korektnih 40 posto što je definitivno pomoglo. Prednjačio je sa šest ubačenih trica JJ Redick koji je oduševio Jruea Holidayja.

"Uvijek ga tražim. Ne mora čak niti šutirati, dovoljno je već to što privuče na sebe nekoliko igrača i drugi dobiju prostor. Međutim i s trojicom na sebi može pogoditi", govorio je Holiday. "Trebalo nam je puno energije da uzmemo pobjedu u ovom susretu. Kada god smo se malo odvojili, oni su uzvratili i približili se. Ponosan sam na dečke što smo uspjeli dovršiti posao", dodao ej Redick.

Redick je upisao 26 poena, Holiday 22 poena uz devet asistencija i osam skokova, a Jaxson Hayes deset poena i deset skokova. Kod Cavsa Eric Paschall ubacio je 30 poena uz sedam skokova, a Ky Bowman dodao je 19 poena.

Dva dana, dva potpuno različita izdanja za Jamala Murrayja. Nakon što je protiv Netsa šutirao 1/11, protiv Memphisa je šutirao 14/24 i to bez ijedne izgubljene lopte. Murray je odigrao briljantnu utakmicu i predvodio Nuggetse do pobjede.

Bila je to ujedno i jedna od rijetkih utakmica Nikole Jokića bez ijedne statističke rubrike u dvoznamenkastim vodama. Dvoboj je riješen dosta rano, već do poluvremena sve je bilo jasno, a drugu dionicu Nuggetsi su dobili čak s 44:17.

Murray je susret završio s 39 poena i osam asistencija, a Paul Millsap dodao je 23 poena i pet osvojenih lopti. Kod Memphisa Jaren Jackson upisao je 22 poena i pet skokova, Brandon Clarke 19 poena i pet skokova te Jonas Valančiunas 16 poena i deset skokova.

Orlando Magic skoro je prosuo svih 18 poena prednosti iz zadnje četvrtine, ali domaćin se ipak u pravi trenutak oporavio i stigao do pobjede. Svakako raduje dobar nastup Markellea Fultza koji je još jednom pokazao kako je na pravom putu potvrde zašto je bio prvi izbor drafta.

Fultz je ubacio 19 poena uz šut 8/10, prvo ime kod pobjednika bio je Nikola Vučević s 30 poena, 17 skokova i šest asistencija dok je Evan Fournier dodao 25 poena (5/8 trica) i devet asistencija.

Kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 34 poena (5/10 trica) uz osam asistencija i šest skokova, a CJ Miles dodao je 21 poena (6/7 trica).

Los Angeles Lakersi rutinski su odradili posao protiv Atlanta Hawksa. Zasluga je to LeBrona Jamesa koji je bio posebno raspoložen, a kako kaže nakon susreta, nije htio razočarati Kobea Bryanta koji je bio na ovoj utakmici.

James je ubacio 33 poena (6/10 trica) uz 12 asistencija i sedam skokova dok ga je pratio Kyle Kuzma sa 17 poena i pet skokova. Na suprotnoj strani Trae Young završio je s 31 poenom i sedam asistencija, a Cam Reddish dodao je 13 poena.

Najneizvjesniji dvoboj odigran je u Sacramentu gdje su Kingsi prekinuli niz od deset uzastopnih pobjeda Celticsa. Imali su Celticsi napad za pobjedu,a li pokušaj Marcusa Smarta je iscurio i lopta je jednostavno izašla iz obruča.

Sjajnu utakmicu odigrao je Buddy Hield koji je upisao 35 poena (7/12 trica) uz šest skokova, Harrison Barnes dodao je 13 poena, a Nemanja Bjelica (14 skokova) i Bogdan Bogdanović (deset asistencija) upisali su po 12 poena.

Kod Bostona Jaylen Brown ubacio je 18 poena uz osam skokova, Kemba Walker 15 poena uz devet asistencija, a Daniel Theis 14 poena uz deset skokova.

NBA:
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 108:100
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 114:131
Orlando Magic - Washington Wizards 125:121
Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 122:101
Sacramento Kings - Boston Celtics 100:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!