Nogomet

Rakitić kapetan u pobjedi Barcelone, drama u skupini G okončana ispadanjem Zenita

Petar Jenjić • utorak, 10.12.2019.
Rakitić kapetan u pobjedi Barcelone, drama u skupini G okončana ispadanjem Zenita
Foto: EPA

Odigrani su susreti u skupinama F i G, a u sljedeću fazu Lige prvaka prošli su Barcelona, Borussia Dortmund, RB Leipzig i Lyon, dok će Europsku ligu igrati Benfica i Inter...

Skupina F

Nije se dogodilo čudo i da je Inter prošao dalje. Na San Siru do pobjede je stigla Barcelona, dok je dortumndska Borussia svladala Slaviju Prag te s drugog mjesta prošla dalje.

Borussia Dortmund - Slavia Prag 2:1

Borussia je povela u 10. minuti nakon brzo odigrane akcije u kojoj se u ulozi asistenta našao Marco Reus, a iz blizine poentirao Jadon Sancho.

Ipak, u završnici poluvremena gosti su stigli do poravnanja preko Tomaša Součeka. Igrala se 43. minuta, a u ulozi asistenta bio je Škoda.

Borussia se nakon sat vremena ipak vraća u vodstvo. Ovoga puta Sancho je asistirao, a iskosa poentira Julian Brandt.

Weigl je zaradio dva žuta kartona u razmaku od 66. do 77. minute, no domaćin je izdržao do kraja susreta.

Inter - Barcelona 1:2

Barcelona je do vodstva stigla u 23. minuti. Antoine Griezmann proigrao je Artura Vidala koji ostavlja loptu Carlesu Perezu, a ovaj poentira za 1:0.

Do kraja poluvremena Inter je stigao do poravnanja preko Romelu Lukakua koji je pogodio s ruba kaznenog prostora.

Katalonci su se vratili u vodstvo u završnim minutama utakmice kada se u strijelce upisao Ansu Fati sjajnim udarcem s dvadesetak metara.

Ivan Rakitić bio je danas kapetan Barcelone, a igru je napustio u 63. minuti. Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret za Inter.

Skupina G

Prava se drama odvijala u skupini G u kojoj su mnoge opcije bile otvorene. Ipak, na kraju je u drugu fazu, uz prvoplasirani RB Leipzig, otišao i Lyon koji je osvojio bod, dok će Europsku ligu igrati Benfica koja je svladala Zenit. Ruska momčad tako je završila nastup u Europi ove sezone.

Lyon - RB Leipzig 2:2

Gostujuća momčad do vodstva je stigla nakon devet minuta igre nakon što je domaći vratar srušio Poulsena u kaznenom prostoru. Siguran je s 11 metara bio Emil Forsberg.

Nakon nešto više od pola sata Leipzig je dobio novi penal, a ovoga puta loptu je uzeo Timo Werner i pospremio ju pod gredu.

Lyon je početkom nastavka smanjio zaostatak, igrala se 50. minuta kada je Houssem Aouar sjajno pogodio iskosa s ruba kaznenog prostora.

Francuska momčad potpuno se spasila u 82. minuti kada je do lopte u kaznenom prostoru stigao Memphis Depay i iskosa pogodio suprotni kut.

Benfica - Zenit 3:0

Rezultat se nije promijenio sve do početka drugog poluvremena kada je Pizzi poslao loptu u kazneni prostor, a Franco Cervi ju skrenuo u mrežu.

Dvostruka nevolja stigla je za rusku momčad vrlo brzo jer je Douglas Santos skrivio penal i zaradio isključenje. Siguran izvođač bio je Pizzi.

Treći pogodak u mreži Zenita završio je u 79. minuti kadaje Azmoun postigao autogol nakon jednog kornera.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Borussia D.2:1Slavia Prag
Inter1:2Barcelona
1Barcelona 69:4+514
2Borussia D. 68:8010
3Inter 610:9+17
4Slavia Prag 64:10-62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!