Košarka

Bojan Bogdanović i Rudy Gobert sredili i Charlotte Hornetse

Branimir Korać • nedjelja, 22.12.2019.
Bojan Bogdanović i Rudy Gobert sredili i Charlotte Hornetse
Foto: EPA

Jazzeri su stigli do pete uzastopne pobjede, a Bojan Bogdanović ponovno je predvodio strijelce Utaha. Jazzeri su svladali u gostima Charlotte sa 114:107...

Utah Jazzeri nastavili su uspješan niz i upisali su petu pobjedu zaredom. Ovaj put slavili su u Charlotteu protiv Hornetsa sa 114:107 uz veliki doprinos Bojana Bogdanovića koji je predvodio strijelce Utaha, no titulu igrača utakmice ipak odnosi Rudy Gobert još jednim vrhunskim nastupom.

Jazzeri su kontrolu nad rezultatom preuzeli tek u zadnjoj dionici, izdržali su do kraja iako su završnicu odradili bez prvog trenera Quina Snydera koji je isključen zbog dvije tehničke pogreške u četvrtoj četvrtini.

Utah je preživio sjajno prvo poluvrijeme Charlottea koji je igrao izvrsno i trebao je čak i uvjerljivije voditi od tih 64:56. No, Jazzeri su ostali na malom zaostatku i onda su u drugom poluvremenu potpuno okrenuli priču na svoj mlin.

Devet minuta prije kraja susreta stigli su do prednosti koju do kraja više nisu nijednom ispustili. U završnici susreta trica Bogdanovića za plus osam pa zakucavanje Goberta 16 sekundi prije kraja, neki su od ključnih koševa koji su zaključili priču.

Pobjeda je još vrjednija kada se zna da su Jazzeri ponovno igrali bez Mikea Conleyja, startnog playmakera s kojim bi bili još jači i neugodniji.

Bogdanović je susret završio s 26 poena (3/3 za dva, 4/9 za tri, 8/8 slobodna bacanja), tri skoka i tri asistencije za 36 minuta. Donovan Mitchell dodao je 20 poena i devet asistencija, a Rudy Gobert 17 poena i 19 skokova.

Kod Charlottea Terry Rozier završio je s 29 poena, a Devonte Graham dodao je 22 poena.

NBA:
Charlotte Hornets - Utah Jazz 107:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!